Widget Recent Post No.

Φθηνός τροφοδότης, για γρήγορο τάισμα πολλών μελισσιών!


Όλοι οι μελισσοκόμοι αυτή τη περίοδο, ψάχνουν για λύσεις τροφοδοσίας των μελισσιών. Σκοπός, να γίνεται γρήγορα και αποδοτικά η δουλειά. Πχ αν έχουμε πολλά μελίσσια και είμαστε μακριά απο το μελισσοκομείο, χρειάζεται μια μέθοδος τροφοδοσίας που να γίνεται γρήγορα πχ 5-10 δευτερόλεπτα δουλειά ανα μελίσσι, να έχει μεγάλη χωριτικότητα σιροπιού ώστε να μη χρειάζεται να πηγαίνουμε συνέχεια, και το καλύτερο, να μπορούμε να αγοράσουμε πολλούς τέτοιους τροφοδότες οικονομικά!

Σήμερα λοιπόν έχουμε μια αποτελεσματική λύση, με οικονομικούς τροφοδότες που προμηθευτήκαμε απο την εταιρία ANEL. Πρόκειται για ένα μικρό πρακτικό εργαλείο, που κοστίζει κάτω απο 2 ευρώ, και τα μελίσσια τρώνε αποτελεσματικά το σιροπάκι τους, για να ρίξουν γόνους, και να αναπτυχθούν αυτή τη περίοδο.

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε πως γεμίσαμε τον τροφοδότη πλαίσιο. Βάλαμε 1 λίτρο σιρόπι και λίγο παραπάνω, και στο επάνω μέρος προσθέσαμε κομματάκια απο φελιζόλ για να μην υπάρχει πιθανότητα να πνιγεί ούτε μια μέλισσα. Τα μελίσσια προετοιμάζονται για να κοπούν παραφυάδες τον Απρίλιο- Μάιο, γι αυτό και το ταίζουμε μεγάλες ποσότητες σιροπιού. Θεωρώ αυτόν τον τροφοδότη, την πιο οικονομική λύση...



Δείτε και ένα βιντεάκι πως τον χρησιμοποιούμε...




Όπως γράφει η ANEL για το προίον της...
Ένας απλός και πολύ οικονομικός τροφοδότης πλαισίου. Στις εσωτερικές μεριές έχει διαμορφωμένα σκαλοπάτια, αλλά συνίσταται να χρησιμοποιείτε κομμάτια ξύλου ως πλωτήρες ή ένα πλέγμα ώστε να αποφύγετε τελείως τον πνιγμό των μελισσών . Για να τον ξαναγεμίσετε θα πρέπει πρώτα να τινάξετε τις μέλισσες που βρίσκονται μέσα. Με εσωτερικά νεύρα ώστε να μην παραμορφώνεται κατά το γέμισμα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια