Widget Recent Post No.

Σημερινές εξελίξεις! Τι νέα απο τα μελίσσια μας...



Φέτος έχουμε αδιαμφισβήτητα τον πιο ελαφρύ χειμώνα, και όλα φαίνονται να κυλάνε πολύ ωραία! Είχαμε και τις βροχές που όλοι θέλαμε, οι νομές φαίνονται φουντωμένες, και τα μελισσάκια δουλεύουν αρκετά καλά. Στα δικά μου μελισσια βλεπω να επεκτείνται σημαντικά οι γόνοι μετά το πρώτο ταίσμα με σιρόπι, ελάχιστα μέλια και ελάχιστες γύρες στις προμήθειες.


Δίνω ακόμα γυρεόπιτα εφόσον βλέπω ότι δεν έρχονται πολλές γύρες, και σκοπεύω όπως κάθε χρόνο να φτιάξω όσο το δυνατόν μεγαλύτερα μελίσσια.

Απο ανθοφορίες:
Έχουμε πάρα πολύ χορτονομή. Κυρίως αγριοτρίφυλλα, καλεντούλες ασφόδελους και άλλα λουλουδάκια. Βλέπω να πατάνε αρκετά καλά το αγριοτρύλλο.

Απο γόνους:
Υπολογίζω 3-4 γόνους περίπου σε ένα 5άρι μελίσσι, και πάμε δυνατά... Η βασίλισσα ήδη άρχισε να γεννά με γοργούς ρυθμούς και βλέπω επέκταση σε όλα τα πλαίσια

ΠΛΑΙΣΙΑ
Άρχισα να δίνω πλαίσια. Εμένα τα δικά μου μελίσσια έμειναν λιγάκι πίσω, όμως θα τα φτιάξουμε όλα πολύ γρήγορα πάλι. Είχαν μείνει απο τροφή, και μόλις τους έδωσα σιρόπι, αμέσως πήραν μπρός και η βασίλισσα αύξησε τη γέννα...

Γενικά προβλέπω να έρχονται ωραία πράγματα! Ελπίζω σε μια καλή μελισσοκομική χρονιά για όλους!

Αγριοτρίφυλλο ανθισμένο...



Ασφόδελος...







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια