Widget Recent Post No.

Νέα απο τα μελίσσια 20 Μαρτίου



Τα μελισσακια πήραν μπρος για τα καλά. Ο καιρός δεν βοηθά και τρώνε σαν τρελά !

Τα μελίσσια πάνε με πολύ γοργούς ρυθμούς... Φέτος για το 2020 δεν είχαμε απότομη άνοιξη, ούτε πρώιμες ανθοφορίες. Θυμάμαι πέριση ίδια περίοδο είχα πιάσει ήδη 1 αφεσμό στο Αγρίνιο. Γενικά η εικόνα στα μελίσσια είναι φοβερή: Πήραν μπρός και έρχεται γύρη. Μέλι δεν είδα ακόμα, αλλά είναι νωρίς. Απο πληθυσμούς τα περισσότερα μελίσσια είναι κατα μέσο όρο στα 6-7 πλαίσια περίπου, και υπολογίζω απο την επόμενη βδομάδα να μπούν και τα πρώτα πατώματα.


Εγώ δίνω σιρόπι και κηρήθρες. Συγκεκριμένα βάζω απο 1 κηρήθρα περίπου ανα 5-7 ημέρες. Ταυτόχρονα με τη τροφή πετυχαίνω μέγιστη ανάπτυξη, με πρώτιστο σκοπό, να φτιάξω πολλές και μεγάλες παραφυάδες.

Οι σμηνουργίες θα ξεκινήσουν υπολογίζω απο τα Μέσα του Απριλίου, αν και σε ορισμένες Νότιες Περιοχές ήδη ξεκίνησαν. Συγκεκριμένα μου έχουν μιλήσει ήδη 2 μελισσοκόμοι για κελιά σμηνουργίας.

Προσέχουμε να δίνουμε έκγαιρα χώρο, και όχι σπασίματα στο γόνο αν προηγείτε κακοκαιρία.

Κάθε μέρα που πηγαίνω στα μελίσσια παίρνω τόση χαρά. Μπορεί να είναι όλα κλειστά αλλά εμείς οι μελισσοκόμοι έχουμε μια δουλειά που σε ταξιδεύει αλλού...

Επίσης και οι μετακινήσεις να απαγορευτούν, εμείς εφόσον δείχνουμε το μελισσοκομικό βιβλιάριο θα μπορούμε να πηγαίνουμε στα μελισσάκια μας.

Μέσα στο επόμενο διάστημα μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Για να δούμε τι θα γίνει και φέτος..


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια