Widget Recent Post No.

Το σοβαρό πρόβλημα στις μεταφορές μελισσιών: Η πιο έξυπνη λύση (πατέντα μελισσοκόμου)



Θα ήθελα να επισημάνω το σοβαρό πρόβλημα που συνοδεύει τη δραστηριότητα της μελισσοκομίας, αφού τα βάρη που σηκώνουμε και μεταφέρουμε σε αποστάσεις επιβαρύνουν τη σπονδυλική μας στήλη, προκαλώντας ορθοπεδικές κακώσεις (δισκοπάθειες κλπ) επώδυνες και συνοδευόμενες από κινητικές αναπηρίες.



Ο κίνδυνος για τέτοια προβλήματα μειώνεται όμως κατά πολύ, όταν χρησιμοποιούμε ένα εργαλείο (καρότσι) που φαίνεται στις φωτογραφίες, που είναι ελαφρύ, εργονομικό και λειτουργικό στο χειρισμό του ακόμη και σε ανώμαλο έδαφος.
Είναι ιδιοκατασκευή και με υλικά μικρού σχετικά κόστους. Η πρόταση αυτή που κάνω ξεκινάει από φιλοτιμία και συναδελφική αλληλεγγύη για την προστασία της υγείας μας.

Σε περίπτωση δυσκολίας στην κατασκευή του, ένας τεχνίτης (σιδεράς) που έχει τα κατάλληλα υλικά και εργαλεία μπορεί να σας βοηθήσει.

Είμαι όμως και εγώ πρόθυμος να σας εξηγήσω σε ότι χρειάζεστε.

Παραθέτω λοιπόν μερικές φωτογραφίες, οι οποίες νομίζω πως είναι αρκετά επεξηγηματικές.







Καλή επιτυχία στην κατασκευή σας και προσοχή στην οδήγηση !!

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Πολυ ωραιο αλλα μιλαμε για ενα ατομο? το δυσκολο ειναι πως το ανεβαζεις στο αυτοκινητο, εδω ειναι που πρεπει να βρεθη κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!