Widget Recent Post No.

Μελισσοκόμος βρήκε κάτι πολύ παράξενο στο δέντρο: Μόλις συνειδητοποίησε τι είναι...



Όλοι γνωρίζουμε οτι τα μελίσσια σμηνουργούν την άνοιξη. Πολλές βρίσκουν τις καλύτερες και πιο ζεστές θέσεις για να φωλιάσουν, ωστόσο αυτό δε συμβαίνει πάντα. Ο μελισσοκόμος Γιώτης καθώς περπατούσε είδε κάτι πολύ παράξενο σε ένα δέντρο. Μόλις πλησίασε είδε κηρήθρες χτισμένες στο κλαρί και μέλισσες πουθενά. Το μελίσσι έχασε τη ζωή του εφόσον δεν άντεξε το κρύο. Πως θα μπορούσε άλλωστε να επιβιώσει εντελώς εκτεθειμένο στις βροχές στα χιόνια και τους αέριδες.
Όταν σμηνουργούν οι μέλισσες και κάτσουν στο κλαρί σαν "αφεσμός", "σμάρι" αυτομάτως στέλνουν ανηχνεύτριες. Πρόκειται για μέλισσες που σαρώνουν κάθε πιθανή θέση για να εγκατασταθεί το μελίσσι και να φτιάξει τις κηρήθρες του. Στους επιστήμονες παραμένει άγνωστος ο τρόπος και τα κριτήρια που επιλέγουν τη θέση τους οι μέλισσες, όμως είναι γνωστό ότι το σύστημα είναι "άθραυστο" και τόσο ασφαλές που διαλέγουν πάντα τις καλύτερες μεριές. Αυτές συνήθως είναι σε κορμούς δέντρων μέσα στο χώμα, μέσα σε σπηλιές, ενώ έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά για σκεπές σπιτιών, καμινάδες, λάστιχα αυτοκινήτων ακόμη και ψησταριές ψυγεία ή παρατημένες ηλεκτρικές κουζίνες. Οτιδήποτε είναι μονωμένο οι μέλισσες το διαλέγουν!

Αν οι μέλισσες δεν καταφέρουν να βρούν θέση μπορεί ο αφεσμός να μη φύγει αλλά να κάτσει επι τόπου εκεί και αυτό είναι σκέτη αυτοκτονία. Αυτό συνέβη και με το μελίσσι που μας έστειλε ο συνάδελφος Γιώτης. Δείτε το μήνυμα που μου έστειλε ο συνάδελφος: "Το βρήκα σε ένα δέντρο πριν λίγο καιρό.. Έκοψα σιγά σιγά και με πολύ προσοχή το κλαδι και τώρα στολιζει τον αποθηκευτικό χώρο του μελισσοκομιο μου.."



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια