Widget Recent Post No.

Φτιάξτε κεραλοιφή με λάδι και κερί: Μια πανεύκολη θαυματουργή συνταγή που θεραπεύει τα πάντα



Κεραλοιφή παραδοσιακή, με φυσικό Κερί Μέλισσας (Μελισσοκέρι). Είναι η πιο απλή αλοιφή που θα φτιάξετε ποτέ και ίσως αυτή από την οποία θα ξεκινήσετε τη “σταδιοδρομία” σας, ως ερασιτέχνες κοσμετολόγοι. Προσφέρει ενυδάτωση και περιποίηση του δέρματος μέχρι τα σκασμένα χείλη και συγκάματα και από επιλεγμένες δερματοπάθειες μέχρι πληγές, εγκαύματα και μολύνσεις. Έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιασικές, καταπραϋντικές, επουλωτικές, ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες. Εφαρμόζεται σε όλο το σώμα χωρίς περιορισμό, είναι πολύ ευεργετική και πανεύκολη στη παρασκευή της.
Υλικά:
1 κουταλιά της σούπας Μελισσοκέρι
5 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο

Τρίβουμε σε ένα τρίφτη το μελισσοκέρι


Το λιώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος (πάντα σε bain marie) προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.



Σημειώσεις
Το προϊόν σας έχει διάρκεια ζωής περίπου 3 μήνες, αν το αποθηκεύσετε σε δροσερό και σκιερό μέρος. Αν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσετε στο πρόσωπο να ξέρετε πως δεν ενδείκνυται τόσο για λιπαρές επιδερμίδες, μιας και από τη φύση της είναι μια λιπαρή κρέμα. Αν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσετε σε βρέφη αποφύγετε να προσθέσετε αιθέρια έλαια.Λίγη βιταμίνη Ε είναι πάντα επιθυμητή, για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες και για τη “παράταση” ζωής που δίνει στο προϊόν.

Σε επόμενο άρθρο μας θα δούμε παραλλαγές της κλασσικής συνταγής, για διάφορες ειδικές χρήσεις. Οι παραλλαγές είναι ατέλειωτες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπαθόλαδο αντί για ελαιόλαδο, ακόμη αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα βοτάνων. Επίσης, προσθήκη ελαίων, βουτύρων, μελιού ή και βιταμινών ανάλογα τις ανάγκες του δέρματος μπορούν να σας δώσουν ένα άριστο αποτέλεσμα. Η βασική συνταγή είναι αυτή που σας περιγράφουμε παραπάνω. Ξεκινήστε με αυτήν και μετά πειραματίζεστε και με άλλα υλικά, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος σας και το προορισμό της κηραλοιφής.

Πηγή: melissopolis.com
(στο Μελισσόπολις θα βρείτε φυσικό Μελισσοκέρι, ελληνικής παραγωγής)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια