Widget Recent Post No.

Αλκυονίδες ημέρες: Πότε θα πάρουν ανάσα ανοιξιάτικες ζέστης τα μελίσσια μας;



Αν και αλκυονίδες δεν έχουν έρθει, τα πτηνά έκαναν την εμφάνιση τους για τη περίοδο της αναπαραγωγής, πράγμα που σηματοδοτεί, ότι θα έχουμε καλές θερμοκρασίες την επόμενη περίοδο! Η Αλκυόνη είναι το μοναδικό πτηνό που εκμεταλλεύεται τις ζεστές μέρες του χειμώνα για να γεννήσει, έτσι και ονομάστηκαν οι μέρες Αλκυονίδες!


Επανερχόμαστε με τα πιο σημαντικά νέα των μελισσιών μας!
Όλοι οι μελισσοκόμοι σε απόγνωση για το πότε θα έρθουν οι αλκυονίδες ημέρες!
Σύμφωνα με ανακοίνωση που έβγαλε ο έμπειρος μετεορολόγος Σάκης Αρναότογλου, το διάστημα τώρα, μέχρι και τα Μέσα φλεβάρη, θα έχουμε καλές θερμοκρασίες για την εποχή, και γενικότερα στην ευρώπη. Κανένας δεν αναφέρει για αλκυονίδες. Οι μετεορολόγοι αναφέρουν μέχρι στιγμής ότι είναι άφαντες, όμως αυτή η καλοκαιρία που έχουμε αυτές τις μέρες σηματοδοτεί και την ανάπτυξη για τα μελισσάκια μας με τους πρώτους γόνους!



Όπως γράφει συγκεκριμένα ο Σάκης Αρναότογλου...
Καλημέρα φίλες και φίλοι!
Σύμφωνα με την μακροπρόθεση προβλεψη του Ευρωπαϊκού Κέντρου, με χθεσινή ημερομηνία έκδοσης, στο ίδιο μοτίβο ο καιρός από πλευράς θερμοκρασίας τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα Φλεβάρη σε ολόκληρη την Ευρώπη συμπεριλαμβάνονοντας όμως αυτή τη φορά στην απόκλιση της θερμοκρασίας προς τα πάνω από το μέσο όρο και την Ελλάδα!
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου



Πιο συγκεκριμένα....
Η πρόβλεψη είναι μέχρι 16/02 & μιλάει για αύξηση σε σχέση με τον μ.ο της εποχής...
Χθές χτύπησε 15 βαθμούς , Κυριακή λέει 17 (Το φυσιολογικό είναι 10) .

Έντονο πρόβλημα σε πολλές περιοχές φέτος... Γράφει ο Δημήτρης:
Η ανάρτηση μιλάει για τον μ.ο & συμπεριλαμβάνει & την Ελλάδα από τις 20/01 έως & τις 16/02 (Γράφει ημερομηνίες στις φωτογραφίες) .
Δεν έχει χιονίσει πουθενά στην Ευρώπη , πουθενά στην Ελλάδα (Όλα τα Xιονοδρομικά δούλεψαν ένα διήμερο) , Όλυμπος χωρίς χιόνι , Ροδόπη χωρίς χιόνι , Βέρμιο χωρίς χιόνι , όλη η Ήπειρος χωρίς χιόνι & το ΠΑΡΑΔΟΞΟ Βίλια Αττικής , Εύβοια & Κρήτη με 2 μέτρα χιόνι .
Υγ: Έχει να βρέξει 20 μέρες , ο Αλφειός "Στέρεψε" για Ιανουάριο έγινε & θέμα στην Patris News , το ίδιο & σε πολλές περιοχές της Ελλάδας .
Είμαστε 7 βαθμούς πάνω απ' τον μ.ο (Το ότι κάνει κρύο το πρωί οφείλεται στους ισχυρούς βορειάδες , κανονικά τέτοια εποχή το κρύο έπρεπε να προέρχεται από τα χιόνια στα βουνά & από το συνεφιασμένο σκηνικό , αντιθέτως έχουμε ηλιοφάνεια) .

Όσον αφορά τις ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΗΜΕΡΕΣ...
Είναι μια περίοδος ευημερίας όπου τα μελισσάκια ξεκινούν και πάλι να αναπτύσσονται. Οι βασίλισσες ξυπνούν δειλά δειλά από τον "αναπαραγωγικό" τους λήθαργο - εφόσον οι θερμοκρασίες το επιτρέπουν - και διάρκεια της ημέρας αυξάνει. Τα μελισσάκια εκμεταλλεύονται αυτή την περίοδο "όασης" μέσα στην καρδιά του χειμώνα , για να πάρουν μια ανάσα , να συλλέξουν από διάφορες ανθοφορίες , και να πάρουν δυνάμεις για το επόμενο διάστημα.

Οι κύριες ανθοφορίες που συναντάμε στην Ελλάδα αυτό το διάστημα είναι :
Η Αμυγδαλιά η οποία ανθίζει τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο. Δίνει μέλι και γύρη (μπέζ) και αποτελεί μια βασική ανθοφορία για να ξεκινήσουν τα μελισσάκια την ανάπτυξη τους.
Στην συνέχεια τον Μήνα Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο συναντάμε την Αγριοαχλαδία με το αρωματικό της νέκταρ , που βοηθάει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα μελισσάκια μας. Δίνει κυρίως νέκταρ αλλά και γύρη χρώματος πορτοκαλί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια