Widget Recent Post No.

Πότε ξεκινάει η μεγάλη ανάπτυξη: 2 μυστικά αρχές Γενάρη!!!



Έφτασε η εποχή που τα μελίσσια δειλά δειλά αρχίζουν να ρίχνουν λίγοστο γόνο. Το μελίσσι ξεκινάει σταδιακά από λίγα αυγά, και καθώς περνάνε οι εβδομάδες αρχίζει να αυξάνει. Το μήνυμα ότι "ξεκινάμε γόνο" το παίρνει η βασίλισσα όταν η μέρα αρχίζει να μεγαλώνει και ο ήλιος να χτυπά περισσότερο τη κυψέλη. Αυτό ημερολογιακά συμβαίνει μετά τις αρχές Ιανουαρίου. Φυσικά όσο πιο Βόρεια τόσο πιο πολύ αργεί το μελίσσι να ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία...


Σαν μελισσοκόμος έχω δύο πράγματα στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή. Το 1ο ειναι να καθαρίσω τελείως απο τη βαρρόα, και το 2ο ειναι να δώσω ποιοτική γυρεόπιτα στα μελίσσια μου, για να ξεκινήσουν γόνους.

Όσονα αφορά τη βαρρόα χρησιμοποίησα ταινίες οξαλικού οξέος, και το varromed σε συνδιασμό μεταξύ τους για καλύτερη αποτελεσματικότητα. Αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταφέρουμε υψηλή αποτελεσματικότητα, εφόσον τώρα δεν έχουν γόνο και η βαρρόα είναι τελείως απροστάτευτη.

Τα μελισσάκια μου τώρα τα έχω σε μια καταπληκτική μεριά με φούλ πράσινο, έχουμε πολύ ωραία πράγματα να δούμε...



Το σημαντικό είναι οι πλυθησμοί που ξεχειμωνιάζουν αυτή τη στιγμή, να παραμείνουν υγιής, και να προσπαθήσουμε να αυξήσουμε το γόνο, πρίν τα μελίσσια αρχίσουν να χάνουν τις γέρικες μέλισσες. Γενικά εγώ στη περιοχή μου (στο Αγρίνιο) αποσκοπώ, να ρίξουν γόνους, έπειτα απο τη θεραπεία βαρρόα, και αυτό το πετυχαίνω δίνοντας μια καλή τροφή.

Επίσης ειναι σημαντικό οι κυψέλες μας να χτυπιούνται οσο περισσότερο γίνετε απο τον χειμερινό ήλιο, και ταυτόχρονα τα μελισσάκια μας να ειναι σφιγμένα και μονωμένα. Να ξέρετε ότι μόλις ξεκινήσει ο γόνος η μόνωση ειναι πολύ πιο σημαντική....



Ταινίες οξαλικού χρησιμοποίησα φέτος για χειμώνα...

 

Και varromed...




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια