Widget Recent Post No.

Τα μυστικά ενος μικρού μελισσοκομικού φορτηγού



Ο Επαγγελματίας μελισσοκόμος Πέτρος Ηλιάδης απο τη Μελισσοκομία Melefsis μας λέει τα δικά του μυστικά, για την επιλογή ενός καλού και εύχρηστου μελισσοκομικό φορτηγόυ! Πρακτικά πράγματα, καθαρά και μόνο απο την εμπειρία...
Το 1ο μυστικό ενός καλού μελισσοκομικού φορτηγού είναι να είναι δυνατό το σασί του, όπως ξέρουμε όλοι μελισσοκόμοι κουβαλάμε πολύ βάρος πίσω στη καρότσα, οπότε ένα δυνατό σασί στο αμάξι δίνει τρομερό πλεονέκτημα. Για παράδειγμα όταν παίρνουμε ένα 3.5τονο αμάξι θα πρέπει απο τη μάνα του να αντέχει και μεγαλύτερα φορτία 6- 6.5. Εξάλλου οι μελισσοκόμοι έχουν μια τάση να βάζουν μεγαλύτερα φορτία, λόγω της φύσης της δουλειάς. Ισχυρότερο σασί, καλύτερη μεταφορά!


Το 2ο μυστικό ακόμα σημαντικότερο, είναι το μελισσοκομικό μας φορτηγάκι να έχει διπλή ρόδα στο πίσω μέρος της καρότσας. Η διπλή ρόδα προλαμβάνει ένα κακό γεγονός όπως το λάστιχο που μπορεί να πάθει το αμάξι μας. Πχ άμα σκάσει η μια ρόδα θα υπάρχει άλλη μια για να μη σταματήσει το ταξίδι. Φανταστείτε να έχετε ένα μεγάλο ταξίδι, και να μείνει απο λάστιχο το αμάξι στη μέση της διαδρομής. Πολλές φορές έχει συμβεί αυτό σε πολλούς μελισσοκόμους, με πολύ άσχημες συνέπειες. Καλύτερα να μη το πάθει κανείς. Οπότε διπλή ρόδα πίσω για ασφαλές ταξίδι!



Το 3ο μυστικό που μας λέει ο επαγγελματίας μελισσοκόμος Πέτρος Ηλιάδης είναι επιλογή καρότσας που ανοίγει απο ΟΛΕΣ τις πλευρές. Το να κατεβαίνουν τα "παραπέτια" απο όλες τις πλευρές της καρότσας δίνει ένα φοβερό πλεονέκτημα στο φόρτωμα ξεφόρτωμα των μελισσιών. Πχ ξεφορτώνουμε μελίσσια δεξιά, ή απο αριστερά ανάλογα με την μεριά που θέλουμε να βάλουμε τα μελίσσια.

4ο Μυστικό....
  • Το αμάξι να έχει πάντα νερό σε αρκτές ποσότητες
  • Τσουβάλι με πευκοβελόνες για να ανάβουμε το καπνηστήρι γρήγορα
  • Δίχτυ πράσινο το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει σε μεταφορές όπως πχ σε καράβια που τυλίγουμε τη καρότσα


Τα υπόλοιπα δείτε τα στο βίντεο που ανέβασαν τα παιδιά και τους συγχαίρουμε για την ενημέρωση...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια