Widget Recent Post No.

Μου έφαγαν τα μελίσσια απ τις επιθέσεις... Έτσι σώθηκα και ηρέμησαν τα μελίσσια μου!




Ένας μελισσοκόμος μίλησε στην Ορεινή Μέλισσα, και αποκάλυψε τη καταστροφή που έχει υποστεί απο τις σφήκες στα μελίσσια του. Αν και για κάποιους μελισσοκόμους φαίνεται κάτι απλό, για μερικούς αποτελεί πρόβλημα. Τόσο σοβαρό πρόβλημα που καταφεύγουν σε διάφορες λύσεις, όπως παγίδες με ποντικόκολλες αυτοσχέδιες παγίδες κλπ.


Όπως μας έγραψε χθές ο μελισσοκόμος Σπύρος:
Απο τις 4 Οκτωβρίου εως και σημερα που σου γράφω μάχομαι με τις σφήκες.
Ο μονος αποδοτικός τρόπος που βρήκα για να τις αντιμετωπίσω είναι αυτά τα μπουκάλια με πορτοκαλάδα ( τοπικό αναψυκτικό) τύπου Φαντα το οποίο αλλάζω κάθε 2 ημέρες. Τα μπουκάλια είναι κρεμασμένα στο ύψος και πίσω απο τις  κυψέλες
Το πρόβλημα είναι τεράστιο...
Ο Σπύρος όπως βλέπουμε αδειάζει τις παγίδες κάθε 2 ημέρες και είναι γεμάτες σφήκες. Φανταστείτε πόσο μεγάλη ενόχληση νιώθουν οι μέλισσες απο τη παρουσία τους. Μια σφήκα είναι πολύ ευέλικτη και μπορεί να μπεί εύκολα μέσα στη κυψέλη κλέβοντας μέλι, και δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα.

Παρόλο που ο μελισσοκόμος τοποθέτησε τις παγίδες τόσο κοντά στα μελίσσια, καμία μέλισσα δεν παγιδεύτηκε μέσα. Ο λόγος είναι ότι μόνο η σφήκα έχει αυτό το ένστικτο της κλοπής. Καμία μέλισσα δεν πρόκειται να δούμε πνιγμένη μέσα σε τέτοιες παγίδες ακόμα και αν είναι δίπλα στα μελίσσια.

Η παγίδα που έφτιαξε ο φίλος μας έγινε ως εξής:
Παίρνουμε ένα μπουκάλι 1.5 λίτρο, και κάνουμε δύο τρύπες με το μαχαίρι πάνω απο τη μέση του μπουκαλιού. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα παλιό λάστιχο, και με το μαχαίρι κόβουμε δύο κομματάκια λίγο μικρότερα απο το μικρό μας δαχτυλάκι. Τα τοποθετούμε μέσα στις τρύπες του μπουκαλιού, και η παγίδα είναι έτοιμη.

Την κρεμάμε και την τοποθετούμε όπου εμείς θέλουμε...



Δείτε τον όγκο απο τις σφήκες που πνίγηκαν στις παγίδες. Είναι χιλιάδες, λες και πέθανε κάποιο μελίσσι φαίνονται








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια