Widget Recent Post No.

Σημερινά ΝΕΑ απο παλιό μελισσοκόμο 17 Δεκεμβρίου. Ταξιδέψαμε προς Πήλιο μεριά!!!



Τα μελίσσια δεν ξεγονεύουν φέτος. Άλλες χρονιές είναι σφαιρωμένα, ενώ φέτος πετάνε ακόμα. Αυτό δεν είναι καλό. Αυτές ήταν μερικές απο τις πιο "σημαντικές" κουβέντες απο ένα παλιό μελισσοκόμο που συνάντησα σήμερα καθώς έκανε διάφορες μελισσοκομικές εργασίες. Όπως γνωρίζουμε τώρα έφτασε η περίοδος για την κύρια καταπολέμηση βαρρόα. Όλοι αυτές τις μέρες με ρωτούν, πόσες ταινίες να βάλω, πως να δουλέψω το τάδε σκεύασμα κλπ.


Αδιαμφισβήτητα τώρα δημιουργείτε το τέλειο κενό για να εφαρμόσουμε τη θεραπεία βαρρόα μας. Φέτος έχουμε μελίσσια με αρκετούς γόνους. Σε πολλές περιοχές υπάρχουν γόνοι σε μέγεθος πορτοκαλιού λιγότερο απο τη μισή παλάμή σε 1 ή 2 πλαίσια. Καλό είναι να εφαρμοστεί μια καλή θεραπεία τωρα που ειναι καλός ο καιρός και τα μελίσσια τις ώρες ήλιου απλώνουν.

Επίσης παιδιά καθώς ταξίδευα σήμερα μέσα στο Πήλιο, ένας μεγάλος μελισσοκόμος που σταμάτησα και ρώτησα, μου είπε ότι δεν έχουν ξεγονιάσει ακόμα. 17 Δεκεμβρίου και τα μελίσσια κρατάνε 1-2 πλαίσια γόνο. Το υψόμετρο ήταν περίπου στα 200 μέτρα. Επίσης γενικά φέτος τα μελίσσια σχηματίζουν πολύ δυνατούς πλυθησμούς, οπότε να ξέρετε εκεί παίζεται και το παιχνίδι... Να καταφέρουμε να τα θεραπεύσουμε έτσι ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά μελίσσια την Άνοιξη.

Σήμερα στο πήλιο όπου και ταξίδευα, είχε λίγη συννεφιά, και άπνοια!! Εμείς πήγαμε και για ένα ωραίο ψαρεματάκι δίπλα μιας και σπάνια βλέπεις το αιγαίο τόσο ήρεμο. Κάτι που μου έκανε τρομερή εντύπωση στο δρόμο, ήταν μελίσσια μέσα στα δέντρα, σε φούλ σκιερά μέρη. Αλήθεια πόσο δυσκολεύονται στην επιβίωση τους τέτοια μελίσσια; Αν βλαστήσει ασθένεια με τόση υγρασία τα μελίσσια θα χαθούν για πλάκα. Τωρα κυνηγάμε ακόμα και τα 10 λεπτά ήλιο, για να πετάξουν οι μέλισσες και να καθαριστού, όχι να τα χώσουμε κάτω απο δέντρα...

Σχετικά με τις ζυγαριές είχαμε λίγο παραπάνο πτώση σήμερα, τα μελισσακια βλεπουμε ότι τρώνε τα μελάκια με όρεξη...
-180 Αγρίνιο
-80 Ημιορεινά Πρέβεζα
 -230 Πρέβεζα

Αυτά τα λίγα νέα για σήμερα. Κάντε τις θεραπείες σας, και νομίζω ότι θα έχουμε μια πολύ ωραία συνέχεια φέτος!!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια