Widget Recent Post No.

Φοβερές εξελίξεις στα μελίσσια 16 Δεκεμρβίου: Έφτασε η ώρα για θεραπεία βαρρόα....


Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΜΕΛΙΣΣΑ
Παιδιά έχουμε ωραία νέα σήμερα. Μετά απο μεγάλη κακοκαιρία βροχές και καταιγίδες, η θερμοκρασία έφτιαξε λίγο, και ο καιρός άνοιξε. Ήλιος και τα μελισσάκια έκαναν πτήσεις καθαρισμού. Σύμφωνα με δεδομένα που συλλέγουμε απο μελισσοκόμους σε όλη την Ελλάδα, πολλοί προχώρησαν στην χειμωνιάτικη τους θεραπεία. Στο λεγόμενο ξεγόνιασμα!


Σε Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα στα ξεγονιασμένα μελίσσια έγιναν οι προκαθορισμένες θεραπείες, με ταινίες οξαλικού οξέος, τακ τικ, περιζίν, εκοπόλ, βαροστόπ και άλλα σκευάσματα που εφαρμόζουν αυτή τη περίοδο αρκετοί μελισσοκόμοι.

Γενικά τωρα θεωρείτε η ιδανικότερη πείοδος για καταπολέμηση της βαρρόα, εφόσον τα μελίσσια ξεγόνιασαν! Επίσης πολύ σημαντικό είναι, ότι στα πιο ζεστά μέρη τα μελίσσια κρατούν ακόμα αρκετούς γόνους. Το μυστικό είναι να γίνουν οι θεραπείες την ώρα που υπάρχει ο λιγότερος δυνατός γόνος.

Η ζυγαριά σήμερα έστειλε -130 και τα μελισσάκια τρώνε τέτοιες ποσότητες κάθε μέρα. Συνεπώς 1 κιλό τροφής κάθε 7-10 μέρες καταναλώνεται στο περίπου.

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΖΥΓΑΡΙΕΣ
-150 Ημιορεινά Πρέβεζα
-100 Κάμπος Πρέβεζα
-130 γραμμάρια Αγρίνιο

Σε όλη την Ελλάδα έχουμε την ίδια όμορφη εικόνα με ήλιο και σχετική καλοκαιρία χωρίς βοριάδες. Οπότε και τα μελισσάκια πανελλαδικά παρουσιάζουν μια παρόμοια εικόνα. Τρώνε περίπου 100-150 γραμμάρια μέλι αυτές τις μέρες, ανάλογα και το πλυθησμό φυσικά...

Ο μελισσοκόμος Νίκος δημοσίευσε σήμερα, ότι παρότι τα μελίσσια του κρατάνε μερικούς γόνους, έκανε τη θεραπεία με τις ταινίες οξαλικού οξέος. Η σχετικά ηλιόλουστες ημέρες ειναι μια ευκαιρία, εφόσον οι δραστικές ουσίες δεν λειτουργούν σωστά στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες....





ΤΡΟΦΕΣ ΣΤΑ ΜΕΛΊΣΣΙΑ
Οι δύο καλύτερες επιλογές μελισσοτροφής, που σας προτείνουμε με κλειστά μάτια είναι οι παρακάτω:
1. Μελοζύμ με Nozevit απο την Αρκαδική Μελισσοκομία
2. Μελοζύμ extra απο την Αρκαδική Μελισσοκομία



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Το μεσημέρι επιθεώρησα ένα μελίσσι το οποίο πριν κάποιες μέρες είχε ρίξει λίγα αυγά σε ένα πλαίσιο. Σήμερα διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει γόνος. Τα κατέστρεψε τα αυγά. Καλές γιορτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!