Widget Recent Post No.

Αυτοσχέδιος θερμοθάλαμος για να λιώνουμε τενεκέδες με μέλι κατά τη κρυστάλλωση: Έξυπνη πατέντα!!



Σχόλιο Ο.Μ:
Η κρυστάλλωση του μελιού είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα για τους μελισσοκόμους. Φτάνει η μέρα που το μέλι από την πιο ρευστή μορφή του μετατρέπεται σε ένα στερεό υλικό, η οποία διαδικασία είναι απολύτως φυσική, όμως εμείς για να το διαθέσουμε στην αγορά πρέπει να το ρευστοποιήσουμε, δεν μπαίνει αλλιώς στα βαζάκια. Σήμερα θα μοιραστούμε λοιπόν μια ιδιοκατασκεύη για να κάνουμε το πρόβλημα αυτό παρελθόν.
Πρόκειται για μια τέλεια και πολύ έξυπνη πατέντα. Το μόνο που έχω να κάνω σα διόρθωση είναι ότι η κατασκευή εκτός όλων των άλλων χρειάζεται και ένα κολπάκι έτσι ώστε η θερμοκρασία να είναι ομοιόμορφη παντού. Γι αυτό το σκοπό μπορούμε να εγκαταστήσουμε ένα ανεμιστηράκι το οποίο θα διοχετεύει τη θερμοκρασία πολύ γρήγορα και δεν θα έχουμε αυξομείωσεις.

Ας δούμε λοιπόν πως θα τον φτιάξουμε όπως μας δείχνει το blog 
melissotexniki.blogspot.gr...
Φροντίζουμε αρχικά να κατασκευάσουμε η να βρούμε κάποιο παλιό ψυγείο που θα χρησιμοποιηθεί σαν χώρος όπου θα γίνεται η θέρμανση του μελιού. στη συνέχεια προμηθευόμαστε τα υλικά τα οποία είναι: δυο λάμπες θέρμανσης 250 watt, καλώδιο έυκαμπτο 4-5 μέτρα, φις αρσενικό, θερμοστάτης ακριβείας κατά προτίμηση (που είναι το μόνο υλικό με υψηλό κόστος της κατασκευής, γύρω στα 35 ευρώ) κουτί σύνδεσης καλωδίων, δύο σωληνάκια προέκτασης για να βιδωθούν πάνω τα ντουί και δύο παξιμάδια.

Αφου προμηθευτούμε τα παραπάνω υλικά απο κάποιο κατάστημα με ηλεκτρικά καλούμε κάποιον ηλεκτρολόγο να μας κάνει τις συνδέσεις και το εργαλείο είναι έτοιμο.

Η θέρμανση του μελιού δέν πρέπει να ξεπερνά τους 42 - 43 βαθμούς.

Ο συγκεκριμένος θερμοθάλαμος θα ντυθεί εξωτερικά με κόντρα πλακέ.

Κόστος κατασκευής: 70 ευρώ.












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια