Widget Recent Post No.

Πως καταλαβαίνουμε την ηλικία της βασίλισσας: Τεχνική βλέποντας τον γόνο!




Μια νεραρή βασίλισσα είναι ζωηρή, και πιο καχύποπτη πάνω στο πλαίσιο. Κατά την επιθεώρηση μια νέα ή παρθένα βασίλισσα κρύβεται, και τρέχει επάνω στο πλαίσιο. Απο εμφάνιση η νέα βασίλισσα έχει πιο ζωηρό χρώμα, ο θώρακας και η κοιλιά έχουν περισσότερο χνούδι.


Μια γερασμένη βασίλισσα, είναι αργή επάνω στο πλαίσιο, και η κοιλιά της όπως και ο θώρακας είναι χωρίς χνούδι, με μια γυαλιστερή εμφάνιση. Η βασίλισσα σταδιακά με το πέρασμα του χρόνου χάνει τις "τρίχες" και το σώμα μένει γυμνό... Και στα μάτια τα δικά μας φαίνεται πιο σκούρα. Στη πραγματικότητα όμως το χνούδι είναι που δίνει αυτό το ανοιχτόχρωμο χνούδι και τις ρίγες.
Ο πεπειραμένος μελισσοκόμος καταλαβαίνει την ηλικία της βασίλισσας χωρίς να τη δεί. Ο καθρέφτης ποιότητας της βασίλισσας είναι ο γόνος της. Για παράδειγμα. Όταν ένα μελίσσι έχει στρωτό γόνο, σφαιρικό, μεγάλο σε έκταση είναι δείγμα νεαρής και καλής βασίλισσας. Αντιθέτως ο γόνος που είναι σκόρπιος και σε λίγα πλαίσια είναι δείγμα κακής βασίλισσας ή γερασμένης βασίλισσας ή δείγμα κάποιας αρρώστιας. Συνήθως όμως φταίει η βασίλισσα

Δείτε ένα παράδειγμα νεαρής βασίλισσας βλέποντας μόνο τον γόνο της...

Γόνος βασίλισσας 3 μηνών

Γόνος βασίλισσας 1 χρονών

Γόνος βασίλισσας 2 χρονών

Προβληματική γερασμένη βασίλισσα

Προβληματική γερασμένη βασίλισσα

Γράφει ένας επαγγελματίας μελισσοκόμος με τεράστια πείρα στην Ορεινή Μέλισσα...
Ο μελισσοκόμος καταλαβαίνει τη βασίλισσα απο το γόνο. Πλαίσια γεμάτα με γόνο, όμορφες σφαίρες χωρίς κενά μέσα, στεφάνια καλοσχηματισμένα - σμιλεμένα με μέλι και γύρη γύρω απο τον γόνο, είναι έργο νεαρής βασίλισσας, άξιας, ενός μελισσιού γεμάτο υγεία.

Δείτε μερικές φωτογραφίες απο το Βασιλοτρόφο Στέργιο Στεργάτο

Βασίλισσα πολύ νεαρή μικρότερη απο 2 μηνών. Άβαφτη..


Βασίλισσα πολύ νεαρή μικρότερη απο 2 μηνών




Βασίλισσα μεγαλύτερη σε ηλικία 2 χρονών


Βασίλισσα μεγαλύτερη σε ηλικία 2 χρονών

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια