Widget Recent Post No.

Σοβαρή προειδοποίηση σε όλους τους μελισσοκόμους... Πριν τη καταπολέμηση της βαρρόα



Αν και η φωτογραφίες φαίνονται τρομακρικές, ένας που δε γνωρίζει, σίγουρα σκέφτεται .. "μα τι χημικά ρίχνουν στα μελίσσια αυτοί οι μελισσοκόμοι; και φοράνε μάσκες". Που να φανταστεί κάποιος πόσες επιλογές έχουμε εμείς οι μελισσοκόμοι να χρησιμοποιήσουμε βιολογικά σκευάσματα, με απίστευτη αποτελεσματικότητα κατά της βαρρόα.

Μια τέτοια μέθοδος είναι και το οξαλικό οξύ. Όπως πιστεύετε απο μελισσοκόμους το οξαλικό οξύ με τη μέθοδο της εξάχνωσης είναι μια απο τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους, καταπολέμησης της βαρρόα. Πιο γνωστά τελευταία γίνονται και άλλα οξέα όπως το μυρμικικό οξύ, αλλά και αιθέρια έλαια απο διάφορα βότανα.

ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ
Πριν αποφασίσετε να κάνετε τη καταπολέμηση της βαρρόα με εξάχνωση, μη ξεχάσετε να αγοράσετε και μια μάσκα προστασίας απο τα τοξικά αέρια που παράγονται. Μπορεί μέν αυτό που βάζετε μέσα στον εξαχνωτή να είναι βιολογικό, ο ατμός όμως είναι τοξικός και δεν πρέπει να τον εισπνεύουμε.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα μελισσοκόμο ο οποίος έβαζε φάρμακα μέσα στο καπνηστήρι, κάπνιζε τα μελίσσια χωρίς καμία προστασία και μετά απο λίγο καιρό έπαθε καρκίνο στο πνεύμονα. Δε μπορείτε να φανταστείτε μελισσοκόμοι πόσο σοβαρό πράγμα είναι να παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Ποτέ χωρίς προστασία στα μελίσσια!

Στη φωτό βλέπουμε ένα μελισσοκόμο ο οποίος αγόρασε ειδική μάσκα, για να κάνει τη δουλειά του άφοβα...





Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!