Widget Recent Post No.

Το κλειδί της επιτυχίας για να βγάλουμε χρήματα απο τη μελισσοκομία!



Πολλοί φίλοι μας ρωτάνε "πόσα μελίσσια πρέπει να έχεις για να βγάλεις καλό μεροκάματο, να ζήσεις μια οικογένεια" ή το άλλο που μας ρωτάνε "βγάζεις λεφτά απο τα μελίσσια, αξίζει να κάνω αυτό το επάγγελμα". Η μελισσοκομία αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα κερδοφόρο επάγγελμα και φυσικά έχει λεφτά, αρκεί κάποιος να είναι μεθοδικός και οργανωτικός. Το μυστικό της επιτυχίας στο επάγγελμα αυτό είναι η αγάπη και το πάθος για τη μέλισσα. Δυστυχώς όποιος ξεκινάει με σκοπό τα χρήματα, δεν πετυχαίνει. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που σας συμβουλεύουμε "Κάντε το πάθος σας επάγγελμα, πλούσιοι μπορεί να μη γίνετε, αλλά θα ζείτε ευτυχισμένοι".

Ένα μήνυμα επαγγελματία μελισσοκόμου ο οποίος παίρνει φωνή μέσα απο την Ορεινή Μέλισσα...
 Η μελισσοκομία έχει λεφτά. Αρκεί βέβαια αυτός που την ασκεί να είναι μεθοδικός και οργανωτικός. Και βέβαια να μπορεί να συνδυάσει πέρα από τις μελισσοκομικές γνώσεις και την επιχειρηματικότητα. Έχουμε γύρω μας παραδείγματα και βλέπουμε ανθρώπους πετυχημένους. Ωστόσο οι συγκεκριμένοι είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Και δεν φταίει η μελισσοκομία γιαυτό.

Φυσικά ο συνάδελφος μελισσοκόμος μιλάει σωστά, και είναι ένας απο τους πετυχημένους μελισσοκόμους στο χώρο μας. Είναι πολύ δύσκολο ένας μελισσοκόμος να συνδιάσει τη δουλειά με το marketing και την επιχειρηματικότητα. Συνήθως αυτά τα πόστα δεν συνδέονται μεταξύ τους. Ο συγκεκριμένος μελισσοκόμος που μας αναφέρει την άποψη του, ασχολείτε με τη παραγωγή του μελιού, τη διαχείρηση των μελισσιών, και προωθεί το μέλι του στο εξωτερικό με τιμή 6-7 ευρώ το κιλό, σε ποσότητα αρκετών τόνων. Φυσικά για να μπορέσει να καταφέρει μια τέτοια κίνηση συνεργάστηκε με ένα άλλο φίλο του, ο οποίος ανέλαβε την προώθηση και την πώληση του μελιού, να βρεί τις άκρες κλπ. Όπως όλα δείχνουν λοιπόν μέσα απο την συνεργασία τους κατάφεραν να δημιουργήσουν μια πολύ επικερδή επιχείρηση.
Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας, η συνεργασία! Ας λάβουμε σοβαρά υπόψιν το παράδειγμα που μας δίνουν οι μέλισσες "η ισχύς εν τη ενώσει". Μια μέλισσα μόνη της είναι, ένα τίποτα. απροστάτευτη! Χιλιάδες μέλισσες όμως μαζί μπορούν να καταφέρουν το απίστευτο... Έτσι και οι άνθρωποι. Αν ένας άνθρωπος μπορεί να καταφέρει κάποια πράγματα, πολλοί μαζί μπορούν να καταφέρουν τα πάντα. Στην Ελλάδα έχουμε πολλά παραδείγματα μελισσοκόμων που πλούτισαν, και το κατάφεραν με συνεργασίες! Καλές συνεργασίες! Φυσικά όπως είπαμε είναι η εξαίρεση, και όχι ο κανόνας, όμως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αν υπάρχει δύναμη στη ψυχή ενός ανθρώπου.

Η μελισσοκόμια είναι ένας κλάδος με απεριόριστες δυνατότητες. Δεν είναι μόνο το μέλι. Είναι η γύρη το κερί, η πρόπολη, το δηλητήριο, τα μεταποιημένα προιόντα όπως κεράλοιδες και λοιπά παράγωγα, οι παραφυάδες, οι βασίλισσες, και αν κάποιος σκεφτεί καλύτερα, μπορεί να ανακαλύψει και νέες ιδέες. Δεν είναι λίγες άλλωστε που είδαμε να εφαρμόζονται απο άλλους ανθρώπους...

Πιστεύω πως η μελισσοκομία έχει κέρδη, είναι ένα καλό επάγγελμα, όμως παίζει ρόλο ο άνθρωπος που θα το κάνει. Μπορεί να μείνει στάσιμος μια ζωή, μπορεί όμως να φτάσει τόσο ψηλά, που να ανατραπούν όλα τα δεδομένα...


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια