Widget Recent Post No.

Νέα απο τα μελίσσια 22 Νοεμβρίου 2019: Πάνε τρένο τα μελισσάκια για χειμώνα....Επανερχόμαστε με τα νέα από τα μελισσάκια μας!
Ο καιρός ήταν μέτριος σήμερα, αλλού είχε συννεφιά με ήλιο, αλλού ήταν αρκετά καθαρός, και σε γενικές γραμμές τα μελισσάκια έκαναν μερικές πτήσεις... Πλέον είναι χειμώνας, δεν μιλάμε για "ανθοφορίες" αλλά για ξεχειμώνιασμα. Για το Αγρίνιο η σημερινή μέρα είναι ίδια με τη χθεσινή. Αυτές τις μέρες βλέπω κάτι πολύ ενδιαφέρον: Τα μελισσάκια σταθεροποιούνται, και τρώνε σχεδόν το ίδιο κάθε μέρα. Πχ σήμερα στο αγρίνιο έφαγαν -200 γραμμάρια, ενώ στην Πρέβεζα -90 γραμμάρια. Τρώνε σταθερά, και οι ποσότητες δηλώνουν ότι υπάρχει ακόμα γόνος.


Όπως έχουμε πεί χιλιάδες φορές το ρείκι έκανε το θαύμα του φέτος. Σήμερα δημοσίευσε κάτι πολύ ενδιαφέρον ο φίλος μας ο Κώστας Πρεζάνης απο την Κίμωλο, ο οποίος διαθέτει μέλι ρεικιού...Δείτε μέλια: ερεικι 2019 όπως γράφει. Φανταστείτε ότι για τα νησιά ήταν ένα μεγάλο δώρο αυτό φέτος, είχε χρόνια να δώσει....Το 2019 ήταν μια φοβερή χρονιά, ξεκίνησε τέλεια, μας τα χάλασε ο έλατος, και οι καλοκαιρινές νομές, και το φθινόπωρο έδωσε ρέστα....

ΒΑΡΡΟΑ
Οι μελισσοκόμοι είναι σε διλήμματα! Πάντως απο δική μας έρευνα οι περισσότεροι φέτος θα εφαρμόσουν είτε ταινίες οξαλικού, είτε τακ τικ, είτε scabatox. To βαροστόπ και τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν δεν έχουν αποτέλεσμα, και γι αυτό δεν τα κάνει κανείς πλέον. Προσωπικά βλέπω μια τεράστια αποτελεσματικότητα απο τις ταινίες οξαλικού οξέος, αλλά θυμηθείτε ότι πρέπει να γίνει υπο συγκεκριμένες προυποθέσεις. Πχ αμα το μελίσσι δεν πατά καλά τα πλαίσια και βαλουμε ταινίες και δεν τις πατάει το μελίσσι δεν θα θεραπευτεί. Σφιχτά μελίσσια και οι ταινίες στο κέντρο.
Λύση για τη βαρρόα φέτος έχουμε απο τον επαγγελματία μελισσοκόμο Kώστα απο τα Τρίκαλα, ο οποίος τις φτιάχνει για εσάς, με λίγα έξοδα.... Πάρτε τον τηλέφωνο στο: 6983664635

ΠΑΡΑΦΥΑΔΕΣ - ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ
Ρωτάτε αν διαθέτουμε βασίλισσες ή παραφυάδες! Οι βασίλισσες εξαντλήθηκαν, ζητήσατε τόσες πολλές που εξαντλήθηκαν μέσα σε 1 ημέρα. Παραφυάδες έχουμε και τις διαθέτουμε με ντόπιες μακεδονικές μάνες.

Παραφυάδες 2019!
Όπως σας έχω πεί, διαθέτουμε 5άρες παραφυάδες με το βασιλοτρόφο Κώστα, και τα πράγματα πάνε εξαιρετικά. Όποιος μελισσοκόμος ενδιαφέρεται για παραφυάδες με μακεδονικές βασίλισσες, ας διαβάσει εδώ. Επιλογή στο μελισσοκομείο στα Τρίκαλα. Τα μελίσσια είναι τούμπανο...Επίσης όσοι μελισσοκόμοι ενδιαφέρονται για ΜΕΓΙΣΤΗ καταπολέμηση της βαρρόα ο Επαγγελματίας μελισσοκόμος Κώστας μπορεί να προσφέρει την πολύτιμη του βοήθεια: Πάρτε τηλέφωνο εδώ 6983664635

ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ
Εξασφαλίζουμε μόνωση στα μελίσσια μας. Άσπρα πλαίσια, και πλάισια με μέλι γύρη που είναι εγκαταλελειμένα τα παίρνουμε στην αποθήκη... Δώστε τροφές στα μελίσσια για να δημιουργήσουν προμήθειες και σφίξτε όσο περισσότερο μπορείτε. Οι δύο καλύτερες επιλογές μελισσοτροφής, που σας προτείνουμε με κλειστά μάτια είναι οι παρακάτω:
1. Μελοζύμ με Nozevit απο την Αρκαδική Μελισσοκομία
2. Μελοζύμ extra απο την Αρκαδική Μελισσοκομία

ΝΕΑ ΖΥΓΑΡΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ - ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΔημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Μόλις κάλεσα τον Κώστα και δεν απάντησε. Μάλλον δέχεται πολλές κλήσεις και τις αποφεύγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με κάλεσε ο Κώστας και τα είπαμε. Πολύ σύντομα θα έχουμε συνάντηση για προσωπική γνωριμία. Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!