Widget Recent Post No.

Νέα των μελισσιών μας 18 Νοεμβρίου: Με το βλέμμα στη βαρρόα....



Επανερχόμαστε με τα σημερινά νέα!
Καλός ήταν ο καιρός σήμερα, τα μελίσσακια πέταξαν και μάζεψαν και λίγο μελάκι. Απο τις δύο μεριές που έχουμε ζυγαριά, βλέπουμε ότι τα μελισσάκια έβαλαν +70 γραμμάρια στο Αγρίνιο και +150 γραμμάρια στη Πρέβεζα. Τίποτα σημαντικό, αλλά τουλάχιστον δεν τρώνε τις προμήθειες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα τους βάλουμε πάλι τροφή... Σήμερα που βγήκε ήλιος αμέσως βλέπουμε την υγρασία να πέφτει, τα μελισσάκια να κάνουν πτήσεις καθαρισμού, και η θερμοκρασία εσωτερικά να ανεβαίνει 2 βαθμούς σε σχέση με χθες στη γονοφωλιά. Ο γόνος έχει λιγοστέψει τώρα, αλλά αυτό δεν είναι κακό...


ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΥΓΑΡΙΕΣ
+70 Αγρίνιο
+150 Πρέβεζα

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΡΡΟΑ
Πλέον Κύριος στόχος είναι η βαρρόα και το πότε θα γίνει η καταπολέμηση. Τελευταία όλοι με ρωτάτε που θα βρείτε κάτι αποτελεσματικό για τη βαρρόα, τι να κάνετε όσοι εφαρμόσατε ήδη κάποια θεραπεία και δεν είχε αποτέλεσμα. Επαγγελματίας μελισσοκόμος, φτιάχνει ταινίες για την καταπολέμηση της βαρρόα, με το γνωστό σκεύασμα ΤΤ, και τον τρόπο που θεραπεύει ο ίδιος τα μελίσσια του. Όπως μου είπε "καθαρίζει ότι έχει και δεν έχει το μελίσσι" οπότε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του και να σας φτιάξει για τα μελισσάκια σας.... Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 6983664635. Κώστας.

Τώρα όσον αφορά τις τροφές στα μελισσάκια μας....
Αφού εξασφαλίσουμε υγιή μελίσσια, οι παλιοί μελισσοκόμοι φροντίζουν τα μελισσάκια να είναι γεμάτα με τροφές τώρα. Όσοι θεώρησαν ότι αυτά είναι υπερβολές, έχουν στεγνά μελίσσια, και τώρα πρέπει να δώσουν εκ νέου τροφές. Γενικά όσο περισσότερο το κρύο, δεν κάνει να ταίζουμε. Θεωρείτε πιο σωστό να κάνουμε τα κουμάντα μας όταν ο καιρός είναι ωραίος...

ΚΟΥΜΑΡΙΑ - ΜΟΥΣΜΟΥΛΙΑ ΑΝΘΟΦΟΡΙΕΣ
Τώρα η κουμαριά αρχίζει απο μια ωραία ανθοφορία να δυσκολεύει τα μελίσσια, εφόσον κάνει κρύο, και το μέλι δεν ωριμάζει εύκολα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σε μερικές περιπτώσεις να δημιουργείτε υγρασία, νοζεμίαση και πιο σπάνια ξίνισμα. Φυσικά όσα μελίσσια είναι σφιγμένα περιποιημένα με πυκνό πλυθησμό έχουν πολύ λιγότερο τέτοια θέματα.

Σε γενικές γραμμές αυτά είναι τα νέα. Καλό ξεχειμώνιασμα να έχουμε!

ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ
Εξασφαλίζουμε μόνωση στα μελίσσια μας. Άσπρα πλαίσια, και πλάισια με μέλι γύρη που είναι εγκαταλελειμένα τα παίρνουμε στην αποθήκη... Δώστε τροφές στα μελίσσια για να δημιουργήσουν προμήθειες και σφίξτε όσο περισσότερο μπορείτε. Οι δύο καλύτερες επιλογές μελισσοτροφής, που σας προτείνουμε με κλειστά μάτια είναι οι παρακάτω:
1. Μελοζύμ με Nozevit απο την Αρκαδική Μελισσοκομία
2. Μελοζύμ extra απο την Αρκαδική Μελισσοκομία





ΝΕΑ ΖΥΓΑΡΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ - ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια