Widget Recent Post No.

Καλές εξελίξεις για εμάς σήμερα 12 Νοεμβρίου 2019



Γρήγορη σύνοψη σήμερα!!! Μουντός και βροχερός καιρός σήμερα
+00 γραμμάρια απο το Αγρίνιο, πάμε για ξεγόνιασμα σιγούλια σιγούλια....
-140 Πρέβεζα ημιορεινά
-100 Πρέβεζα κάμπο

Πολλά νέα σήμερα, και συζήτησα με αρκετούς μεγάλους μελισσοκόμους. Πολλά από αυτά που γνωρίζω σήμερα τα έμαθα απο κορυφαίους μελισσοκόμους του μελισσοκομικού κλάδου, και τους ευχαριστώ γι αυτό. Σήμερα ήταν μουντή ημέρα, οπότε έκανα μια συνάντηση με ένα μεγάλο μελισσοκόμο, και είπαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.
Γενικά για το φθινοπωρο 2019 
Πλέον όσοι βγαίνουν απο το πεύκο κάνουν τη θεραπεία βαρρόα. Απο επαγγελματίες μελισσοκόμους, κάνουν όλοι τακ τικ, λέγοντας ότι ειναι το μόνο φάρμακο που υπάρχει με τόσο αποτέλεσμα. Εγώ προσωπικά φέτος δούλεψα τις ταινίες οξαλικού οξέος, τις οποίες θεωρώ ως την πιο αποτελεσματική βιολογική θεραπεία. Ωστόσο με τη βαρρόα χρειάζεται επέμβαση κάθε 3 μήνες το ελάχιστο. Ειδικά αν δεν έχουμε εφαρμόσει επαναληπτική μέθοδο, με κάποιο δυνατό σκεύασμα.

Γενικά το φθινόπωρο τα πήγε εξαιρετικά απο μέλια, όμως υπήρξαν και δυσκολιες στα μελίσσια που βγαίνουν απο το πεύκο, και μερικές ορφάνιες. Επαγγελματίας μελισσοκόμος απο τη Λακωνία μου είπε ότι μετά το πεύκο τους τρύγους, σκοπεύει να αγοράσει μάνες για να δώσει σε όσα μελισσάκια μείναν ορφανά, και με τροφές που έφτιαξε μόνος του, να τα βοηθήσει να προχωρήσουν δυνατά...

Πλέον δεν υπάρχουν ανθοφορίες για να συζητάμε. Υπάρχουν μουσμουλιές, χορτονομές, λουλουδάκια, τα οποία απλώς βοηθούν τα μελίσσια να διατηρήσουν γόνους. Πλέον τα μέλια έχουν σιγά σιγά τελειώσει, με τις κουμαριές να έρχονται ως τελευταία ανθοφορία της χρονιάς.

Σήμερα υπήρξε μια ΜΕΓΑΛΗ συνάντηση με βασιλοτρόφο τεράστιας δυναμικής στο Νομό Θεσσαλίας, και θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας, έτσι ώστε να πάμε τη μελισσοκομία ένα βήμα ποιό πάνω. Όπως ανακοινώσαμε σήμερα, θα δώσουμε και επιλεγμένες βασίλισσες, οι οποίες βέβαια είναι λίγες, αλλά όπως θα έχετε ακούσει, το φθινόπωρο βγαίνουν μάνες, οι οποίες θα τα δώσουν όλα την άνοιξη, ακούραστες. Αποφασίσαμε να κρατήσουμε πολύ καλές τιμές με 12 ευρώ τη κάθε βασίλισσα.

Τώρα όπως μου είπε, είναι περίοδος που οι μελισσοκόμοι φεύγουν απο τα πεύκα, και οι νέες γονιμοποιημένες μάνες είναι ότι πρέπει για να ξεκινήσουν δυναμικά, όλα αυτά τα μελίσσια που κάτι πήγε στραβά, όπως ορφάνιες κλπ. Τώρα θα δώσουμε τη φουρνιά του Σεπτεμβρίου, και σε λίγες ημέρες θα έχετε και εσείς πλούσιο φωτογραφικό υλικό, εφόσον θα πάρω όλες τις κάμερες, live στο μελισσοκομείο....

Για να δείτε την σχετική ανακοίνωση και στοιχεία επικοινωνίας πατήστε εδώ

ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ
Εξασφαλίζουμε μόνωση στα μελίσσια μας. Άσπρα πλαίσια, και πλάισια με μέλι γύρη που είναι εγκαταλελειμένα τα παίρνουμε στην αποθήκη... Δώστε τροφές στα μελίσσια για να δημιουργήσουν προμήθειες και σφίξτε όσο περισσότερο μπορείτε. Οι δύο καλύτερες επιλογές μελισσοτροφής, που σας προτείνουμε με κλειστά μάτια είναι οι παρακάτω:
1. Μελοζύμ με Nozevit απο την Αρκαδική Μελισσοκομία
2. Μελοζύμ extra απο την Αρκαδική Μελισσοκομία





ΝΕΑ ΖΥΓΑΡΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ - ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Καλημερα.Στη θασο εδω και 11-12 μερες περιπου που δουλευει η κουμαρια κατω απο 650-700 γρ τη μερα δεν εχουμε πεσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!