Widget Recent Post No.

Επιδοτήσεις 2019: Μέχρι τέλους του χρόνου οι δηλώσεις των μελισσοκόμων



Σε δήλωση των κυψελών που κατέχουν καλούνται οι μελισσσοκόμοι της χώρας, καταθέτοντας έως 31 Δεκεμβρίου 2019 τη σχετική αίτηση, στις αρμόδιες περιφερειακές ΔΑΟΚ. Σε διαφορετική περίπτωση θα αποκλείονται από όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα.

Έως και τις 31 Δεκεμβρίου θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν αίτηση – δήλωση των κατεχόμενων κυψελών οι μελισσοκόμοι, κάτοχοι μελισσοκομικών βιβλιαρίων. Σε διαφορετική περίπτωση θα αποκλείονται από όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα. Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω αίτηση – δήλωση δεν είναι απαραίτητη στην περίπτωση που ο μελισσοκόμος διαθέτει μελισσοκομικό βιβλιάριο θεωρημένο κατά το διάστημα μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου και 31ης Δεκεμβρίου 2019. Στην περίπτωση αυτή το θεωρημένο μελισσοκομικό βιβλιάριο επέχει θέση δήλωσης κατεχόμενων κυψελών.

Οι σχετικές αιτήσεις – δηλώσεις θα υποβάλλονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας μέχει τις 31 Δεκεμβρίου.

Επιδότησης δικαιούται οι μελισσοκόμοι που κατέχουν πάνω απο 10 μελίσσια, και κατέχουν μελισσοκομικό βιβλιάριο. Συγκεκριμένα για τους ερασιτέχνες μελισσοκόμους προβλέπεται επιδότηση 10% για αντικατάσταση κυψελών, όπου το κράτος επιχορηγεί το 10% πχ αν αγοράσατε 10 κυψέλες δίνει τα χρήματα για την 1, η οποία έχει κόστος 38 ευρώ. Ενώ για τους επαγγελματίες μελισσοκόμους προβλέπεται και επιδότηση για τις μετακινήσεις - Πετρέλαιο για τη νομαδική Μελισσοκομία.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Αρμόδιες Υπηρεσίες της περιοχής τους.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. μέχρι πόσα μελίσσια θεωρείται ερασιτεχνις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι να ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο τομέας της μελισσοκομίας. Έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ κάποιο από τα αναπτυξιακά προγράμματα που ήταν διαθέσιμα όταν ξεκίνησα την επιχείρησή μου και η εταιρεία που ανέλαβε να το τρέξει με βοήθησε πάρα πολύ https://www.revivalsa.com/anaptyxiaka-programmata-w-53155

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!