Widget Recent Post No.

Μπήκαν το βράδυ στα μελίσσια του, και του έριξαν φάρμακο...



Σοκαριστικό περιστατικό με δηλητηρίαση μελισσιών

Άγνωστος δράστης δηλητηρίασε στην Δάφνη Βουπρασίας 27 μελίσσια χθες τα ξημερώματα, προξενώντας μεγάλη οικονομική ζημιά στον μελισσοκόμο και ανησυχία στους άλλους μελισσοκόμους της περιοχής.

Ο Αναστάσιος Αντωνακόπουλος που είναι και ο νέος πρόεδρος της ΤΚ Δάφνης Αετορράχης είναι και μελισσοκόμος με 50 μελίσσια. Τα μισά από αυτά τα είχε τοποθετήσει σε περιφραγμένο λιοστάσι φίλου του στη Δάφνη και τα παρακολουθούσε σε τακτά διαστήματα. Το πρωί της Κυριακής σοκαρίστηκε  όταν πήγε για επιθεώρηση  και βρήκε τα μελίσσια του δηλητηριασμένα! Κάποιος ή κάποιοι το βράδυ του Σαββάτου και μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής «πρέπει να δηλητηρίασαν τα μελίσσια». Ο νεαρός μελισσοκόμος αποκλείει την περίπτωση ασθένειας.




«Δεν έχει μείνει τίποτα…Τώρα έρχονται ξένες μέλισσες στα μελίσσια μου» δηλώνει ο μελισσοκόμος
Στην περιοχή υπάρχουν άλλοι τρεις μελισσοκόμοι με περίπου 200 μελίσσια και είναι ανάστατοι από την εξέλιξη.

Συγκεκριμένα ο  μελισσοκόμος Αναστάσιος Αντωνακόπουλος δήλωσε στην Πατρίς: «Διαθέτω 50 μελίσσια. Εδώ στην περιοχή της Δάφνης έχω φέρει τα 27 μελίσσια και σήμερα το πρωι τα βρήκα όλα, νεκρά, δηλητηριασμένα. Κάποιος από την περιοχή νομίζω, αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις, ήρθε εδώ, έκανε αυτό το πράγμα και μας κατέστρεψε. Η ζημιά είναι τουλάχιστον 4000 ευρώ. Θέλω τουλάχιστον έναν χρόνο να τα φτιάξω αυτά τα μελίσσια. Αποκλείω το γεγονός να υπάρχει θάνατος από ασθένεια γιατί τα μελίσσια τα είχα επιθεωρήσει πριν από έξι μέρες και ήταν έτοιμα να φύγουν για τα ρύκια, να τα βάλω στη συγκομιδή για το ρύκι. Η ενέργεια έγινε από το Σάββατο το βράδυ μέχρι την Κυριακή νωρίς το πρωί. Υπάρχουν και άλλα μελίσσια στην περιοχή, περίπου 200 μελίσσια και δεν έχω ακούσει να έχει γίνει κάτι κακό. Έκανα καταγγελία και περιμένω την αστυνομία. Δεν ξέρω αν δικαιούμαι αποζημίωση»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια