Widget Recent Post No.

Πως ντυνόμαστε για τα μελίσσια: Μηδέν τσιμπήματα και μηδέν έξοδα!



Πολλοί μελισσοκόμοι παίρνουν ακριβοπληρωμένες στολές με 50 και 100 ευρώ, είτε επειδή δεν γνωρίζουν και άλλοτε φοβούμενοι την πιθανότητα αλλεργίας. Ωστόσο αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι ακόμα και στολή αστροναύτη να φορέσουμε, υπάρχουν πιθανότητες να φάμε λίγα τσιμπήματα. Ξέρετε ακόμα και η καλύτερη στολή, όταν σκύβουμε και πιάζεται η στολή σε μερικά σημεία, μπορεί το κεντρί να περάσει στο δέρμα. Το δίδαγμα λοιπόν είναι, αφού καμία στολή δεν μας προστατεύει 100%, τότε γιατί τις αγοράζουμε;


Ο λόγος είναι ότι προσφέρουν παραπάνω προστασία και ο δεύτερος ότι έχουν άσπρο χρώμα. Το άσπρο χρώμα ηρεμεί τις μέλισσες. Και τότε θα μου πείτε, γιατί όλοι οι παλιοί μελισσοκόμοι, και οι επαγγελματίες δουλεύουν με απλά ρούχα, και τζίν απο το σπίτι, χωρίς καν μάσκα πολλές φορές; Γιατί αυτοί που φορούν σκούρα ρούχα δεν γίνονται "τούμπανο" απο τα τσιμπήματα; Φυσικά έχει να κάνει με τον τρόπο που δουλεύει κάποιος, με την ηρεμία που εκπέμπει, τις ομαλές του κινήσεις, και φυσικά τις "φερομόνες" που εκπέμπει το ανθρώπινο σώμα, αν είναι αγχωμένος αν φοβάται, παρά απο το χρώμα των ρούχων. Αυτό έχω διαπιστώσει και όσες φορές είμαι ντυμένος με σκούρα, και ο διπλανός μα άσπρα. Οι μέλισσες δεν κοιτάνε τόσο το χρώμα αλλά τον άνθρωπο και τους χειρισμούς του.

φωτογραφία melitasos.blogspot.com


Είναι απίστευτος ο οργανισμός της μέλισσας! Όταν ένας μελισσοκόμος πάει χαρούμενος, και λατρεύει τα μελίσσια του, κάνει απαλές κινήσεις, ουσιαστικά γίνεται αόρατος στα μάτια των μελισσιών, ανεξαρτήτως απο το χρώμα των ρούχων που φοράει. Αντιθέτως κάποιος που φοβάται, δηλώνει ένοχος, είναι σαν κόκκινο πανί για τις μέλισσες. Οι μέλισσες δηλαδή αναγνωρίζουν πλήρως το αφεντικό που τις περιποιείτε, που δεν τις φοβάται που τις αγαπάει, όσο και αν φαίνεται παράξενο. Μπορεί να μην συγκρατούν πρόσωπα, αλλά καταλαβαίνουν πράγματα πολύ πιο πολύπλοκα.

Παρατηρώντας παλιούς μελισσοκόμους θα δούμε ότι σε μια απλή επιθεώρηση το ντύσιμο είναι πολύ λειτό. Μια μακριά μπλούζα ή πουκάμισο επάνω, κάτω ένα τζίν παντελόνι, η στρατιωτικό, η κάτι σκληρό τέλως πάντων, και επάνω μια προσωπίδα μάσκα την πιο φθηνή. Συνήθως έχει και τρύπες απο την πολύ χρήση αλλά αυτό δεν φοβίζει τον μελισσοκόμο. Τα γάντια επίσης είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο για να μην  ταλαιπορούνται τα χέρια, αλλά και να προστατεύονται απο τσιμπήματα πρόκες ακίδες αγκάθια, και όλα αυτά που περιλαμβάνει η δουλειά.

Επίσης κάτι που δεν πρέπει να παραμελεί κανένας μελισσοκόμος είναι τα παπούτσια. Με στολή η χωρίς στολή οι μέλισσες έχουν αδυναμία στις κάλτσες, μπαίνουν μέσα, και τσιμπάνε όπου βρούν ψαχνό. Γι αυτό επιβάλλεται να φοράμε πιο ψηλα παπούτσια που να δένουν καλά πάνω απο τον αστράγαλο, η μπότες, η γαλότσες ότι βολεύει το καθένα.

Η πιο ανθεκτική μασκα προσωπίδα που κυκλοφορεί στην αγορά είναι αυτή. Την εχω δοκιμάσει και είναι η μοναδική που αντέχει μέχρι σήμερα. Πολύ ανθεκτική στη χρήση. Κάντε κλίκ στην εικόνα για να δείτε περισσότερα...




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια