Widget Recent Post No.

Φοβερά νέα σήμερα!! Πεύκο και σουσούρα δίνουν ρέστα... Ζέστη και καλοκαιρία!!! 13 Οκτώβρη


Σήμερα σας γράφω με μεγάλη χαρά, τα νέα από τις ανθοφορίες! Αυτό που παρατηρώ, είναι ότι κάθε μέρα οι ανθοφορίες φουντώνουν, και τα μελίσσια πάνε σφαιράτα για χειμώνα... Απο τις σουσούρες σήμερα πήραμε άνοδο +570 γραμμάρια, και μέχρι το μεσημέρι είμασταν στο +280!!! Όπως μου είπε μάλιστα επαγγελματίας μελισσοκόμος, θα γελάσει το χειλάκι μας σήμερα, με αυτά που κάνουν τα μελισσάκια. Νέα απο τη Κρήτη που φτάνουν, είναι λες και ήρθε δεύτερη Άνοιξη φέτος!
Προτείνουμε:
Τροφή μελισσιών μελοζύμ με nozevit απο την Αρκαδική Μελισσοκομία
Για πρόληψη κατά της νοζεμίασης
Για περισσότερα πατήστε εδώ


Γράφει επαγγελματίας με κοπάδι στη Θάσο: Η θασος στης 2 το μεσημερι +800. κρατάνε γόνους και κουβαλαν γύρες απο σούσουρα. παει πολυ. καλα. το νησί

Απροσδόκητα καλά πήγε και η Θάσος σήμερα η οποία κυμάνθηκε στο +800 και χθές στο +1000. Μιλάμε για 1 κιλό μέλι την ημέρα, και δεν είναι μόνο η Θάσος. Τα ίδια συμβαίνουν σύμφωνα με πληροφορίες σε Εύβοια και Χαλκιδική. Τα πεύκα ποτίστηκαν ο εργάτης όντας μεγαλύτερος στο δεύτερο βάρεμα εκκρίνει περισσότερο μέλι, όμως τα μελίσσια συλλέγουν και γύρη, αλλιώς θα βλέπαμε μεγαλύτερα νούμερα.

Απο το μέτωπο της Ακονιζιάς στο κάμπο της Πρέβεζας έχουμε απροσδόκητα καλό νούμερο σήμερα στο +500....

Τι να πω παιδιά για τα νέα που φτάνουν. Η σουσούρα, το πεύκο, η ακονιζιά, ο αρκουδοβάτος, χορτονομές γίνετε χαμός! Το φθινόπωρο γύρησε, και η χρονιά αποζημειώνει τους μελισσοκόμους όπως ολα δείχνουν. Είμαι πολύ χαρούμενος διότι αυτά τα νέα σημαίνουν ότι και στην υπόλοιπη ελλάδα πάνε καλά τα μελίσσια! Και οι δυνατές ανθοφορίες του φθινοπώρου, φτιάχνουν τα πιο γερά μελίσσια του χειμώνα!!


Ταινίες οξαλικού οξέος απο τον Επαγγελματία μελισσοκόμο Σιδέρη Τσιμίνη για φθινοπωρινή καταπολέμηση της βαρρόα: Επικοινωνία 2295052963


Πάμε τώρα μια σύνοψη απο τις ζυγαριές μας....

ΠΕΥΚΟ ΘΑΣΟΣ
+800 Η θασος στης 2 το μεσημερι +800. κρατανε γόνους και κουβαλαν γυρες απο σούσουρα παει πολυ.καλα.το νησί

ΣΟΥΣΟΥΡΑ ΚΑΒΑΛΑ
+570 Βάζουν μέλια, φέρνουν γύρες και τα μελίσσια γονεύουν

ΑΚΟΝΙΖΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑ
+500 Πάνε εξαιρετικά!!

Ακολουθούν εικόνες όταν η σουσούρα δίνει μέλι...














Όπως αναφέρει μελισσοκόμος απο τη Κρήτη, ήρθε πάλι η Άνοιξη μέσα στον Οκτώβρη 2019...





Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ο καιρός είναι άριστος για πολλές μέρες μετά από πολλές βροχές. Υψηλές θερμοκρασίες, ηλιοφάνεια όλη μέρα, άπνοια, σχετική υγρασία στο 64% και θερμοκρασία αυτή τη στιγμή 14.5 βαθμοί, ώρα 08.23. Τα μελίσσια στάζουν πολλά μέλια όπως τον Απρίλη και Μάη μήνα. Άνοιξαν γόνους αντί να τους περιορίσουν διότι βρησκόμαστε στα μέσα Οκτωβρίου που έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο. Προβληματισμό έχουμε ως προς την θεραπεία της Βαρρόα, διότι πέραν του τακ τικ δεν έχουμε εμπειρία σε άλλα μέσα θεραπείας. Γίνεται πολύ λόγος για το οξαλικό με γλυκερίνη αλλά βρισκόμαστε σε αμηχανία λόγω έλλειψης προσωπικής εμπειρίας. Καλό υπόλοιπο Φθινόπωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!