Widget Recent Post No.

Σημνερινά Νέα απο τα μελίσσια 31 Οκτώβρη 2019: Μάλλον ήρθε το τέλος για τα ρείκια...


Τέλος για τα ρείκια φέτος, βροχές και μουντός καιρός σήμερα, όμως το φθινόπωρο πήρε τόση φόρα, που ακόμη και σήμερα τα πράγματα πήγαν εξαιρετικά. Στην ακριβώς επάνω φωτό βλέπετε το νέο μας μελισσοκομείο, και τό πόσο ωραία βάλαμε τα μελισσάκια μας για το χειμώνα. Πλέον δεν μιλάμε για μέλια, αλλά το πως θα στήσουμε καλούς χειμωνιάτικους πλυθησμούς, και το πως θα εξασφαλίσουμε ένα καλό Χειμώνα.

O μελισσοκόμος Κώστας Μπρομήδας γράφει...
Ρείκια 2019 τέλος ! Καλό χειμώνα τώρα !



Ήρθε η αλλαγή του καιρού, με μουντό καιρό και ψιχάλισμα - βροχές στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας. Θα σας πω μια σύνοψη τι έγινε σήμερα στα δικά μας μελίσσια που έχουμε κοντά στη Λίμνη Τριχωνίδα - Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

ΝΕΑ ΑΝΘΟΦΟΡΙΕΣ - Νομός Αιτ/νιας
+150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ
Δουλεύουν χορτονομές, λουλουδάκια στα λιβάδια
Τα μελίσσια παρόλη τη πτώση θερμοκρασίας -4 βαθμούς απο χθές, και χωρίς ήλιο μάζεψαν την ίδια ποσότητα μελιού με τη χθεσινή ημέρα. +200 γραμμάρια κατά τις μεσηβρινές ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι αν ειχε καλό καιρό θα ήταν +400 σίγουρα. Πλέον δεν μας νοιάζει το μέλι, αλλά να μπούν τα μελισσάκια δυναμικά στο χειμώνα... Πλέον το μελίσσι συνολικά στη βδομάδα, διατηρεί το βάρος του, και τρώει όλο το μέλι που βάζει τη μέρα, το βράδυ.

Οι βροχές δεν είναι κακές, εγώ πιστεύω ότι θα συνεχίσουν να έρχονται γύρες, και επειδή έχουν προμήθειες τα μελίσσια, θα συνεχίσουν τον γόνο. 

ΠΡΕΒΕΖΑ
+650
Απο τη Πρέβεζα που δεν έβρεξε και ο καιρός ήταν καλύτερος τα μελίσσια δούλεψαν και έβαλαν μελάκι. Πάει πολύ καλά

ΡΕΙΚΙ ΚΟΥΜΑΡΙΑ
Οι βροχές θα σημάνουν το τέλος για το ρείκι φέτος. Οι μελισσοκόμοι τρυγούν ασταμάτητα ρεικόμελο, και είναι άπειρες οι φωτογραφίες που βλέπουμε καθημερινά. Εντύπωση μου έκανε το βίντεο που ανέβασε αγιορείτης παππούλης, του οποίου τα μελίσσια έβαλαν 30 κιλά ανα μελίσσι. Άλλο να το βλέπεις απο κοντά.... Αναπάντεχα καλή χρονιά για τα ρείκια φέτος, σε όλη την Ελλάδα. Στο άγιο όρος δεν υπάρχουν πολλοί μελισσοκόμοι, και γι αυτό ο παππούλης πήρε τόσο μέλι

Για τη κουμαριά, γνωρίζουμε ότι δίνει, εφόσον οι μελισσοκόμοι κάνανε μερικούς τρύγους και το μέλι άρχισε να πικρίζει αυτές τις μέρες. Τα πράγματα πάνε εξαιρετικά.

Ο καιρός δεν δείχνει τρομερές αλλαγές για αυτή τη βδομάδα... Οι βοριάδες που λένε δε φαίνονται στις προγνώσεις ακόμα. Ελπίζουμε σε καλό καιρό έστω για μια βδομάδα ακόμα, αλλά οι βροχές ας γίνουν δεν έχουμε πρόβλημα. Βρεγμένα φυτά περισσότερη γύρη....

Πάρτε και μια γεύση απο φωτογραφίες σημερινές μελισσοκόμων....

O μελισσοκόμος Κώστας Μπρομήδας γράφει...
Ρείκια 2019 τέλος ! Καλό χειμώνα τώρα !


Απο την Ορεινή Μελισσοκομία Παύλου Φώτη, σημερινή φωτό...



ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
Δώστε τροφές στα μελίσσια για να δημιουργήσουν προμήθειες και σφίξτε όσο περισσότερο μπορείτε. Οι δύο καλύτερε επιλογές μελισσοτροφής, που σας προτείνουμε με κλειστά μάτια είναι οι παρακάτω:
1. Μελοζύμ με Nozevit απο την Αρκαδική Μελισσοκομία
2. Μελοζύμ extra απο την Αρκαδική Μελισσοκομία



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια