Widget Recent Post No.

Μέλισσες στην ανθοφορία του Κισσού! Και μερικές συμβουλές παλιού...


Μερικές συμβουλές για τον κισσό και την ανθοφορία του απο παλιό μελισσοκόμο, και ένα βιντεάκι για να δείτε πως τον δουλεύουν!
Δείτε τες πως μαζεύουν γύρη και νέκταρ σαν τρελές πάνω στα άνθη του κισσού! Πρόκειται για μια καλή φθινοπωρινή ανθοφορία που βοηθάει σε μεγάλο βαθμό τα μελίσσια. Μάλιστα αρκετοί μελισσοκόμοι μετακινούν τα μελίσσια τους για να εκμεταλλευτούν αποκλειστικά και μόνο αυτή τη νομή! Για να επισκεφτεί κανείς την ανθοφορία του κισσού αρκεί να μεταφέρει τα μελίσσια του σε μια περιοχή όπου υπάρχει ποταμός, πολλά πλατάνια κατα μήκος του ποταμού, τέτοιες μεριές είναι οι πλέον ιδανικές για τον κισσό.


Ένας μελισσοκόμος μου έλεγε πριν χρόνια ότι κάθε χρόνο μετακινεί τα μελίσσια του δίπλα στον ποταμό, και συλλέγουν μέλι και γύρη απο κισσό. Μόλις είδα εκεί που ήταν τα μελίσσια αμέσως σκέφτηκα ότι μπορεί να φουσκώσει το ποτάμι, όμως με διαβεβαίωσε ότι ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο ειδικά τέτοια περίοδο. Σίγουρα όμως κατά την γνώμη μου το ενδεχόμενο αυτό έπαιζε να συμβεί!

Μου είχε πεί επι λέξη ότι προτιμά 1000 φορές τον κισσό, παρά το ρείκι που μαζεύεται η "σάρα και η μάρα". Ο κισσός μου είχε πεί οτι μπορεί να μην δίνει μεγάλες ποσότητες μελιού για τρύγο, αλλά είναι ότι πρέπει για να δυναμώσουν τα μελίσσια και να ανανεώσουν τον πλυθησμό. Εκεί που είχε τα μελίσσια του δεν υπήρχε άλλος μελισσοκόμος και όπως με διαβεβαίωσε ο κίνδυνος να μεταδωθούν ασθένειες απο άλλα μελισσοκομεία ήταν μηδενικός. Τα μελίσσια απο μέσα σεπτεμβρίου μετά τις βροχές, δουλεύουν απίστευτα τον κισσό, και ασπρίζουν τις προεκτάσεις, τόσο που πιάνει μια απερίγραπτη χαρά τον μελισσοκόμο!

Ο κισσός δίνει μέλι μόνο αν έχουν προηγηθεί πολύ καλές βροχές!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια