Widget Recent Post No.

Νέα εφεύρεση καταπολέμησης βαρρόα - Καινοτομία που θα αφήσει εποχή!



Ολοι οι μελισσοκόμοι , όταν ακούμε για μια νέα εφεύρεση καταπολέμησης βαρρόα , διαβάζουμε με εξαιρετική αφοσίωση , και αυτό έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν με παρόμοια άρθρα μας. Κάθε φορά που γράφουμε για ένα καινούργιο όπλο απέναντι στην βαρρόα , οι επισκέπτες μας αυξάνονται κατακόρυφα , και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό , μιας και η βαρρόα αποτελεί πρόβλημα όλων μας. Σήμερα σας έχω μια νέα καινοτόμο εφεύρεση! Και όπως πάντα είναι στηριγμένη στις αρχές της Βιολογικής Μελισσοκομίας.

|
Η εφεύρεση είναι Γερμανικής κατασκευής , και το πρόγραμμα στο οποίο βασίζεται ονομάστηκε "we save bees" , δηλαδη "εμείς θα σώσουμε τις μέλισσες"με πρωτοπόρο τον Richard Rossa dipl. ing και τον σχεδιαστή Dr. Florian Deising.

Η ιδέα βασίζεται στην υπερθερμία , δηλαδή την αύξηση της θερμόκρασίας στη κυψέλη. Σε μια θερμοκρασία της τάξης των 39οC οι πρωτεΐνες στον οργανισμό των βαρρόα αλλάζουν , και με αυτόν τον τρόπο παθαίνουν ανεπανόρθωτα μη αναστρέψιμα . τραύματα. Σε αντίθεση οι μέλισσες αντέχουν θερμοκρασίες πάνω απο 45οC. Απέναντι στη θερμότητα τα βαρρόα δεν φέρουν καμία αντίσταση , απλώς δεν αντέχουν!

Η θεραπεία με την παρακάτω συσκευή εφαρμόζεται για δύο ώρες συνεχόμενα , με χειροκίνητη ρύθμιση της υγρασίας , προκειμένου να είναι απόλυτα αποτελεσματική η καταπολέμηση. Πρέπει να επαναλαμβάνεται δύο φορές τον χρόνο σε κάθε μελίσσι. Το αποτέλεσμα είναι πεντακάθαρες μέλισσες χωρίς Βαρρόα και χωρίς υπολείμματα φαρμάκων στο μέλι ! Εκπληκτικό;

Η συσκευή αυτή απο όσο διάβασα θα κοστίζει περίπου 750 ευρώ. Προς το παρών ψάχνουν για χρηματοδοτήσεις μιας και η ανάπτυξη αυτής της εφεύρεσης κόστισε πολλά λεφτά.

Η Συσκευή τοποθετείτε στο κάτω μέρος της κυψέλης μας , δείτε το βίντεο...


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια