Widget Recent Post No.

Θα βγάλει χειμώνα αυτό το μελίσσι; Να το μαζέψω και πως



Θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτό το μελισσάκι μπορεί να βγάλει χειμώνα η θα πρέπει να το μαζέψω, είναι σε βράχο σε μέγεθος λιγάκι μεγαλύτερο από μπάλα μπάσκετ προστατευμένο από την βροχή αλλά σε εντελώς ανήλιο σημείο πέριξ των Ιωαννίνων.




απάντηση
Καλησπέρα. Αυτό το μελισσάκι δε πρόκειται να βγάλει χειμώνα κατά τη γνώμη μου. Ειδικά στη περιοχή που βρίσκεται δεν πρόκειται να τα καταφέρει. Στα γιάννενα έχει κρύο χειμώνα βροχερό, και σαν να μη φτάνει αυτό, η μεριά που έχει χτίσει το μελισσάκι, θα είναι εκτεθημένο σε όλα τα ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα. Όπως λες είναι όσο μια μπαλα του μπάσκετ, οπότε υπολογίζω ζήτημα να είναι 4 πλαίσια πλυθησμός, που δύσκολο το βλέπω να έχει τόσο πλυθησμό. Εκεί τώρα τα μελίσσια πρέπει να είναι σίγουρα άνω των 5 πλαισίων.
Άποψη μου είναι, πάνε όσο προλαβαίνεις, και κάνε μετάγγιση σε κυψέλη. Τις κηρήθρες τους και τον γόνο του μην τις πετάξεις. Υπάρχει κόλπο. Πάρε σχοινί και άδεια ξύλινα πλαίσια, και τοποθέτησε τις κηρήθρες του μελισσιού μέσα στο πλαίσιο, αφού τις κόψεις.  Τοποθετείς τη κηρήθρα στο ξύλινο πλαίσιο και μετά με σπάγγο δένεις για να μην φύγει απο τη θέση της. Οπωσδήποτε ο γόνος του μελισσιού πρέπει να περισωθεί όλος. Αμέσως θα κολλήσουν τις κηρήθρες οι μέλισσες και θα πετάξουν τον σπάγγο μόνες τους έξω.

δενουμε τη κηρηθρα στο πλαισιο οπως και στη φωτο. ειναι επικινδυνη καθε μετακινηση βεβαια μη φυγει απο τη θεση της. καλο ειναι να τη βαλουμε αφου μετακινησουμε το μελισσι


Μόλις το βάλεις στη κυψέλη μετακίνησε το στη νέα του θέση αφού σιγουρευτείς ότι σταθεροποιήθηκαν οι κηρήθρες μέσα. Βάλτου τροφούλα για να πάρει τα πάνω του, και κηρόπανο για θερμομόνωση. Ελπίζω όλα να πανε καλά και να σωθεί το μελισσάκι, γιατί είναι κρίμα να πεθάνει απο το κρύο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια