Widget Recent Post No.

Έβαλε τις κυψέλες του στο μέρος μου ενώ υπήρχε ζωντανό σημάδι




Αν και δεν γράφω συχνά μου κεντρίσατε το ενδιαφέρον και θα σας γράψω και εγώ την δική μου εμπειρία!!

Κάτοχος λοιπόν μιας περιοχής 7 στρεμμάτων η οποία δίνει θυμάρια στην ανθοφορία της, έχω φτιάξει εκεί τον μελισσόκηπό μου και επειδή είναι αμφιθεατρικό μέρος ψηλά έχω κάνει μια ""πεζούλα"" ένα σκαλοπάτι στο βουνό δηλαδή και ακριβώς από κάτω σε απόσταση 50-60 μέτρων διατηρώ και ένα μικρό οίκημα που το χρησιμοποιώ για τις διάφορες καλιεργητικές μου ανησυχίες!


Να μην σας τα πολυλογώ εδώ και 14-15 χρόνια έχω μόνιμα μια top bar (για όσους δεν ξέρουν τι είναι αυτό δείτε εδώ) μόνιμα εγκατεστημένη στον μελισσόκηπό μου την οποία και χρησιμοποιώ ώς δεξαμενή αν χρειαστεί και εκεί δίπλα τοποθετώ και τις κυψέλες μου τις κανονικές για ξεχειμώνιασμα και για τις όποιες μεθόδους αποφασίσω να ακολουθήσω μέχρι να ανοίξει το θυμάρι!

Γενικά μου αρέσει η νομαδική μελισσοκομία και κυνηγάω τις ανθοφορίες αλλά πάντα έχω και την δεξαμενή μου σταθερή εκεί (Top bar), στην οποία πάντα έχω πάνω πλαστικοποιημένη την φωτογραφία του μελισσόκηπού μου από δορυφόρο όπως είναι όταν είναι γεμάτος, το όνομά μου, τον κωδικό μου αλλά και το τηλέφωνό μου.

Παρ'όλα αυτά κάποτε κάποιος ήρθε και σε απόσταση 10 μέτρων από την Top bar έβαλε κυψέλες, μέσα σε δικό μου χώρο που κατ'επιλογή μου δεν ήταν περιφραγμένος ούτε και τώρα τον έχω περιφράξει, αλλά πίστευα ότι τα σημάδια θα ήταν αρκετά σε κάποιον ώστε να μην εγκαταστήσει εκεί κυψέλες.

Όταν εγώ πάω σε κάποια περιοχή πάντα ζητάω την άδεια του ιδιοκτήτη του οικοπέδου-χωραφιού 1ον και 2ον πάω πάντα μέρα την πρώτη φορά ώστε να δώ που θα τις αφήσω μην σκοτωθώ και σε καμιά χαράδρα στην τελική!!! Τώρα για το τι σημάδια λέμε εδώ, παλιές, νέες, σπασμένες ή δεν ξέρω και εγώ τι κυψέλες όταν ο άλλος είναι ανίδεος ή ακόμα και ανήθικος θα στην κάνει και χέ!@#$%^&στηκε, οπότε εκεί πρέπει να παίρνεις άλλα μέτρα.

 Σίγουρα δεν είναι σωστό να πλακωνόμαστε σαν μωρά παιδιά στο ξύλο και σίγουρα δεν είναι σωστό να κάνουμε κακό ο ένας στον άλλον με "διάφορους" τρόπους!! Οπότε καλό είναι να υπάρχει παιδεία!! Έστω κι αν αυτή η παιδία διαμοιράζεται μέσα από αυτά τα blogs όπως αυτό εδώ που είναι του φίλου μου του Χάρη. (Χάρη μου ο Γιώργος από Κρήτη είμαι, Καιρό έχουμε να μιλήσουμε!!! :0) )! Λύσεις για τα παραπάνω που συνέβησαν δόθηκαν άμεσες και μάλιστα 2 φορές αφού αυτό μου ξανασυνέβη και 2η φορά!! Θα ήθελα όμως να μάθω μέσα από αυτό εδώ το post πώς ακριβώς πρέπει να είναι τα σημάδια για να μάθω εγώ και να βάζω τα σωστά σημάδια αλλά να τα μάθουν και οι νέοι πιθανοί μελισσοκόμοι ώστε όταν τα βλέπουν να τα αναγνωρίζουν και να μην αφήνουν όπου νά'ναι τις κυψέλες τους!!!

Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα!
Γιώργος από Κρήτη!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια