Widget Recent Post No.

Αποθήκευση πλαισίων και έξυπνη πατέντα 100% αποτελεσματική για το κηρόσκορο!!


Οπως βλέπουμε και στη φωτογραφία ακριβώς παραπάνω, το κάθε πάτωμα είναι τυλιγμένο με μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών, αεροστεγως. Μιλώντας με ένα επαγγελματία μελισσοκόμο πριν λίγο καιρό, είχε μοιραστεί μαζί μου μια εγγυημένη μέθοδο με την οποία, δεν χρησιμοποιούσε ούτε κατάψυξη ούτε θειάφι ούτε τίποτα για να αποθηκεύσει τα μαύρα πλαίσια στην αποθήκη. Το πιο τρελό απο όλα ειναι ότι η μέθοδος του είχε πολύ καλά αποτελεσματα και έτσι θα σας τη πώ και εσάς.


Ο μελισσοκομος αυτός έπαιρνε τα πατώματα απο τα μελίσσια, και κατευθειαν αφού έλεγχε μην έχουν γυρη η κατι άλλο μεσα, τα τύλιγε με σακούλα και τα αποθήκευε. Όπως είχε υποστηρίξει οι μέλισσες διατηρούν πάντα καθαρά τα πλαίσια, και ότι αν τα τυλιξουμε κατευθειαν με σακούλα μαυρη, ο κηροσκόρος δεν θα μπορεί να προσβάλλει αυτά τα πλαίσια. Άλλη θεωρία ήταν ότι λόγω του απολυτου σκοταδιού της σακούλας και του αεροστεγους κλεισίματος ο κηροσκόρος δεν μπορεί να αναπτυχθεί. Όπως και να έχει πάντως η μέθοδος έτσι είχε αποτέλεσμα και όφειλα να την μοιραστώ μαζί σας.

Άλλη μέθοδο που μοιράστηκε μαζί μας άλλος μελισσοκομος ήταν με ναυθαλίνη αυτη που χρησιμοποιούμε για τον κοινο σκόρο στις ντουλάπες. Όπως μου είπε ένας συνάδελφος ρίχνει τέτοια φακελάκια μέσα στα άδεια πατώματα και γίνετε πολύ καλή δουλειά. Το μεγάλο κακό όμως, και ο λόγος που δεν θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε αυτή τη μέθοδο είναι ότι ίσως μένουν κάποια υπολλείματα στις κηρήθρες, πράγμα το οποίο μπορει να υποβιβάσει την ποιότητα του μελιού αργότερα.

Η γνωστή εγγυημένη και 100% αποτελεσματική μέθοδος όμως, είναι αυτή που μοιράστηκε ο μελισσοκομος Μιχάλης μαζί μας. Οπως μας είπε βάζει τα πλαίσια στη κατάψυξη για μια ημέρα και στη συνέχεια χρησιμοποιεί θειάφι. Για το θειάφι κάνει το εξής: Σηκώνει τα πατώματα 3 πόντους επάνω, και απο κάτω ακριβώς τοποθετεί ένα τσίγκινο πιατάκι, στο οποίο βάζει το θείαφι με οινόπνευμα. Το θειάφι που αντιστοιχεί είναι 5 κουταλιές για 5 πατώματα. Στη συνεχεια βάζει φωτια και αφήνει τον καπνο να δράσει και να σκοτώσει ότι έχει απομείνει. Στη συνέχεια βαζει σε σακουλες τα πλαίσια, και οι κηρηθρες είναι 100% απολυμασμένες απο το κηρόσκορο αλλά και τα αυγα του.

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Όλοι οι μέθοδοι που αναφέρατε έχουν και τα αρνητικά τους.κατα πρώτον η ναφθαλίνη απαγορεύεται στην μελισσοκομία γιατί είναι καρκινογόνα.η αποθήκευση σε Τσουβαλια σκουπιδιών θέλει πολύ προσοχή γιατί μια μικρή τρυπουλα να άνοιξης κατά λάθος θά την βρη η πεταλούδα και θα μπη.και επίσης το θειάφι οξυδωνει τα σύρματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα σωστός ο Γιάννης.Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τρώμε ναφθαλίνες και θειάφι όταν μπορούμε να βάλομε τα πλαίσια στην κατάψυξη και μετά να τα τοποθετήσομε σε σακούλες και να τα κλείσομε αεροστεγώς.Δεκαετίες πίσω σε μαύρα χρόνια πείνας και δυστυχίας μας γυρίζεις.Στα κάτω κάτω εάν δεν μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα σωστά μην τα κάνεις καθόλου. Δεν σου φταίει κανένας να τον ταϊζεις χημικά επειδή δεν μπορείς να αγοράσεις ένα σφραγιστικό (30 ευρώ) για σακούλες!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς 11:20 Οταν φτασεις να εχεις 300 μελισσια και τωρα αυτη τη εποχη εχεις στην αποθηκη γυρω στα 3800 κερια θα δεις οτι καμια καταψυξη δεν σε σωζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά μελίσσια πολλά μέλια άρα και ανάλογος εξοπλισμός.Εαν δεν μπορείς να έχεις ο ίδιος κατάψυξη νοίκιασε η όπως έγραψα μετά την κατάψυξη κλείσιμο αεροστεγώς σε σακούλες.

      Διαγραφή
  4. Όταν εισαι εαγγελματιας μελισσοκομος, ενα ψυγειο αποθηκη, θεωρω πως πρεπει να το εχεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!