Widget Recent Post No.

Καταπολέμηση βαρρόα με κηφηνοκηρήθρα: ΚΑΝΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΜΕΘΟΔΟΣ


Βαρρόα τέτοια εποχή; Και όμως ΝΑΙ! Αλλά τώρα λόγο γόνου δεν φαίνεται! Είναι κρυμμένες όλες μέσα! Όσοι δεν έκαναν εγκαιρά και σωστά καταπολέμηση τον χειμώνα επιβάλλεται να εφαρμόσουν αυτή τη μέθοδο τώρα. Είναι 100% βιολογική και δρά πολύ αποτελεσματικά!

Η κηφηνοκηρήθρα είναι μια ωρολογιακή βόμβα για τα βαρρόα! Ένας μαγνήτης που τα ελκύει κατά μήκος όλης της κυψέλης. Ουσιαστικά βάζοντας μια κηφηνοκηρήθρα μέσα στη κυψέλη βάζουμε μια παγίδα αυτοκτονίας! Ένα μεγάλο ποσοστό απο βαρρόα θα πιαστεί στη κηρήθρα και η κυψέλη μας θα ξελαφρώσει σε μεγάλο βαθμό!

Υπολογίζεται οτι με ένα μόνο πλαίσιο σκοτώνουμε περίπου ένα 20-30% των βαρρόα. Αν επαναλάβουμε και άλλη φορά τη μέθοδο η αποτελεσματικότητα διπλασιάζεται!






Γιατί τα βαρρόα προτιμούν την κηφηνοκηρήθρα;


Οι κηφήνες οπως θα γνωρίζουμε εκκολάπτονται σε 24 μέρες σε αντίθεση με τις απλές μέλισσες που σκάνε στις 21. Και εδώ είναι το μυστικό! Αυτές οι 3 μέρες είναι υψίστης σημασίας για την ανάπτυξη των βαρρόα! Έχουν 3 μέρες παραπάνω για αναπαραγωγή.

Με απλά λόγια στην κηφηνοκηρήθρα έχουμε ραγδαία ανάπτυξη των βαρρόα. Και αυτό το γνωρίζουν και γι αυτό την προτιμούν!










Πως μπορούμε να εφαρμόζουμε τη μέθοδο;

Τοποθετώντας στη κυψέλη ένα άδειο συρματωμένο πλαίσιο μέσα στο γόνο! Οι μέλισσες θα το γεμίσουν κηφηνοκελιά! Αφού το γεννήσει η βασίλισσα (θα το γεννήσει γρήγορα) έπειτα από μια βδομάδα το αφαιρούμε και το βάζουμε μέσα στη κατάψυξη για 24 ώρες. Όλα τα βαρρόα θα είναι νεκρά!

Για να δούμε τον βαθμό αποτελεσματικότητας της μεθόδου ελέγχουμε τα κελιά πριν το βάλουμε στη κατάψυξη.

Με αυτή τη μέθοδο κόβουμε τον ρυθμό αναπαραγωγής των βαρρόα ΣΗΜΑΝΤΙΙΚΑ. Και όταν φτάσει το καλοκαίρι μπορει να γίνει η κανονική θεραπεία!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η μέθοδος με τη κηφηνοκηρήθρα δεν κάνει ΘΕΡΑΠΕΙΑ αλλά ΞΕΛΑΦΡΩΜΑ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια