Widget Recent Post No.

Χειρισμός για να πετυχαίνουν όλες οι παραφυάδες: Θα έχει τέλεια αποτελέσματα...



Υπάρχει ένα χειρισμός που αν τον εφαρμόσετε, τότε θα δείτε τις παραφυάδες σας να αποκτούν με τεράστια επιτυχία γονιμοποιημένες βασίλισσες. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά, όταν επιθεωρείτε τις κομμένες παραφυάδες, και βλέπετε σε ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ επιτυχία!!! Φίλες και φίλοι σήμερα έχω να σας αποκαλύψω τον ΠΥΛΩΝΑ για να πετύχουν οι παραφυάδες σας και να δείτε τρομερή αποτελεσματικότητα! Πολλοί μελισσοκόμοι το αμελούν, πολλοί νέοι δεν το γνωρίζουν αλλά εμείς είμαστε εδώ στην Ορεινή Μέλισσα για να σας βοηθάμε και να δώσουμε λύσεις!

Όταν ο μελισσοκόμος κόβει τις παραφυάδες προσέχει τι πλυθησμούς θα δώσει, να υπάρχει σφραγισμένος γόνος, το βασιλοκελί να είναι καλοθρεμμένο για να προκύψει δυνατό μελίσσι. Όμως εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι η θέση της κυψέλης, το χρώμα που έχει η ίδια, το χρώμα που έχουν οι γύρω κυψέλες, και το κυριότερο η κατεύθυνση που κοιτά η είσοδος. Πάνω σε αυτά βασίζεται λοιπόν η σημερινή ανάρτηση, και θα σας δώσω αναλυτικές πληροφορίες, που πιθανόν να μην έχετε διαβάσει με τόσο αναλυτικό και απλό τρόπο.

Καταρχήν οι κυψέλες, όταν τις τοποθετούμε πάντα διαλέγουμε τελείως αντίθετα χρώματα! Δηλαδή πρώτα μια πράσινη κυψέλη, μετά μια άσπρη μετά μια μπλέ, μετά την μπλέ μια κίτρινη και πάει λέγοντας. Όπως κοιτάμε με το μάτι μας, πρέπει οι κυψέλες να κάνουν μπαμ τα χρώματα μεταξύ τους, να έχουν αντίθεση. Αυτό γιατί το κάνουμε; Η βασίλισσα όταν βγαίνει για γαμήλια πτήση έχει λίγο χρόνο για να απομνημονεύσει τη θέση της κυψέλης. Έτσι όταν γυρήσει μπορεί να μπερδευτεί και αντί για την δική της κυψέλη, να μπεί στη διπλανή, η οποία από αμέλεια του μελισσοκόμου είχε ίδιο χρώμα. Αμα μπει σε ξένο μελίσσι την κουλούριασαν και πέθανε ακαριαία! Συνεπώς το άλλο μελίσσι θα μείνει ορφανό και σε λίγες εβδομάδες θα γίνει αρρενοτόκο αν δεν επέμβουμε.

Όπως καταλαβαίνουμε δεν παίζει ρόλο το χρώμα της ίδια κυψέλης αλλά πολύ περισσότερο των διπλανών της. Η βασίλισσα λαμβάνει συντεταγμένες για να προσδιορίσει την θέση που θα φύγει. Εμείς θέλουμε να απομνημονεύσει και το χρώμα, γιατί όλες οι κεραίες τηλεφωνίας και οι ακτινοβολίες επηρεάζουν το σύστημα πλοήγησης. Πολλοί μελισσοκόμοι εκτός απο το χρώμα, φτιάχνουν σχέδια στις κυψέλες με γεωμετρικά σχήματα, τα οποία φυσικά βοηθούν σημαντικά τις μέλισσες. Άλλοι μελισσοκόμοι βάφουν μόνο τα πορτάκια διαφορετικά χρώμα, τα οποία φυσικά έχουν αποτέλεσμα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ο εμβρυοθάλαμος και το χρώμα του να ξεχωρίζει έντονα απο τους υπόλοιπους γύρω του.

Άλλος χειρισμός για τεράστια επιτυχία στις παραφυάδες αλλά και τα μελίσσια γενικότερα είναι η αντιστροφή των εισόδων της μιας κυψέλης με τη διπλανή της. Για παράδειγμα έχουμε δύο κυψέλες, και παίρνουμε την μια απο τις δύο και γυρνάμε την κατεύθυνση της εισόδου 180 μοίρες, δηλαδή τελικά η μια κυψέλη κοιτά μπροστά και η άλλη πίσω. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε σε ολόκληρο το μελισσοκομείο και δεν πρόκειται να παραπλανηθεί βασίλισσα ποτέ! Το χρώμα μπορεί να το μπερδέψει, τη θέση επίσης, την κατεύθυνση όμως ποτέ! Η απομνημόνευση της γωνίας με τον ήλιο δεν ξεχνιέται εύκολα άλλωστε.

Μάλιστα όταν τοποθετούμε τις κυψέλες με αντίθετη κατεύθυνση στην είσοδο, πετυχαίνουμε και κάτι άλλο. Όπως γνωρίζουμε η βασίλισσα βγαίνει για γονιμοποίηση συγκεκριμένη ώρα ανάλογα με τον ήλιο και το φώς που μπαίνει απο την είσοδο. Αν τοποθετούμε ανάποδα την είσοδο της μια κυψέλης με τη διπλανή το φως στην μια μπαίνει πιο γρήγορα αρα η βασίλισσα βγαίνει πολύ νωρίτερα για γονιμοποιήση. Συνεπώς όταν οι βασίλισσα βγαίνουν διαφορετική ώρα, έχουν διαθέσιμους περισσότερους κηφήνες, γονιμοποιούνται με περισσότερους κηφήνες και μεγαλύτερη επιτυχία. Αντιθέτως αν όλες οι εισόδους κοιτάνε σε μια μεριά όλες οι βασίλισσες βγαίνουν για γονιμοποιήση μαζί, και τότε μπορούν να δημιουργηθούν προβλήματα, ειδικά αν έχουμε πάρα πολλά μελίσσια, και κόβουμε πολλές παραφυάδες μαζεμένες. Όποτε να το γνωρίζετε αυτό το μυστικό.


Ακριβώς παραπάνω βλέπουμε ότι όλες οι κυψέλες είναι μπλέ. Ο συγκεκριμένος μελισσοκόμος έχει όλες τις κυψέλες βαμμένες το ίδιο χρώμα και αυτό είναι λάθος.
Μελισσοκομείο με αντιθέσεις στα χρώματα των κυψελών. Η επιτυχία στη γονιμοποίηση των βασιλισσών είναι πολύ μεγάλη.
Το τριπλοκυψελίδιο που βλέπουμε έχει εισόδους σε διαφορετικές κατευθύνσεις και όπως βλέπουμε τα χρώματα είναι διαφορετικά. Το ποσοστό επιτυχίας σε ένα τέτοιο κυψελίδιο φτάνει το 100% εγγυημένα. Το δουλεύω πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια...



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια