Widget Recent Post No.

Σούπερ εξελίξεις! Νέα απο τα μελίσσια 4 Ιανουαρίου 2018



Νοτιάδες θα "χτυπήσουν" την Ελλάδα και ο καιρός θα μαλακώσει σημαντικά απο το σαββατοκύριακο μέχρι και τις 10-11 του μηνός . Τα μελίσσια τις τελευταίες ημέρες έχουν δείξει να "ξυπνάνε" σε σημαντικό βαθμό. Σήμερα είδαμε αυγά γεννημένες οι κηρήθρες και τα μελίσσια έχουν ξεκινήσει τους πρώτους γόνους μετά το ξεγόνιασμα απο τα τέλη του Δεκεμβρίου. Η εικόνα των μελισσιών είναι εξαιρετική. Αναμένουμετους πρώτους Νοτιάδες για ακόμα καλύτερη εικόνα, και να έρθουν περισσότερες γύρες στα μελισσάκια. Η γύρη που έρχεται στις κυψέλες είναι το δείγμα ότι τα μελισσάκια ξεκινάνε να ρίχνουν τους γόνους τους!

Μόλις αυξηθεί λίγο η θερμοκρασία και χτυπήσουν οι Νοτιάδες, θα έχουμε ευκαιρία να κάνουμε όλες τους απαραίτητους χειρισμούς ακόμα και επιθεωρήσεις για την καλή διαχείμαση και υγεία των μελισσιών, προσθήκη ζαχαρόπιτας, καταπολέμηση βαρρόα, πρόληψη για νοζεμίαση κλπ.

Πρόβλεψη για το ΣΚ, που θα έχουμε νοτιάδες και αύξηση της θερμοκρασίας μέχρι 10-11 Δεκεμβρίου απο τον Σάκη Αρναότογλου


Τα βασικά που πρέπει να γίνουν αυτή τη στιγμή είναι η έγκαιρη καταπολέμηση της βαρρόα, πριν ρίξουν γόνους τα μελίσσια, και το τάισμα των μελισσιών. Όταν τα μελίσσια ρίχνουν γόνους χρειάζονται οπωσδήποτε τροφή! Θεραπεία και ταίσμα, και υπομονή για να έρθει η Άνοιξη!

Γύρες που προσδοκούμε να δούμε την Άνοιξη


Τώρα απο ανθοφορίες, απο όσο βλέπω και απο τα μελίσσια υπάρχει ένα κενό. Μικροπράγματα έρχονται, και πολύ λίγες γύρες. Αναμένουμε λίγες πιο ζεστές μέρες για να αρχίσουν να παίρνουν μπρος τα μελίσσάκια μας, και να προχωρήσουν δυναμικά για την Άνοιξη.

Όσοι μελισσοκόμοι βρίσκονται κοντά σε πεύκα, ίσως έρχονται μικροποσότητες μελιού, αρκεί βέβαια τα μελισσάκια να μπορούνε να συλλέξουν. Να ξέρετε δεν αρκεί να έχουμε ανθοφορίες, αλλά και καλές θερμοκρασίες συλλογής. Και τώρα το χειμώνα οι συνθήκες δεν επιτρέπουν το πέταγμα. Αυτά τα νέα έχουμε για σήμερα, για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια