Widget Recent Post No.

Φοβερά νέα! Αλκυονίδες ημέρες: Πότε θα πάρουν ανάσα ανοιξιάτικες ζέστης τα μελίσσια μας;



Πολύ χαρούμενα νέα έχουμε για όλους τους μελισσοκόμους, τα μελίσσια πραγματικά θα τρελαθούν με τον καιρό που έρχεται! Είμαι σε πολύ ευχάριστη θέση που θα σα ανακοινώσω αυτή την εξέλιξη σήμερα, μιας και την περίμενα πάραπολύ καιρό! Σαν μελισσοκόμοι, είναι αλήθεια ότι είμαστε τόσο χαρούμενοι όσο και τα μελίσσια μας! Και όπως φαίνεται, έρχονται να αλλάξουν τις επόμενες ημέρες, να να ξεχάσουμε για λίγες ημέρες τον Χειμώνα. Σήμερα μέσα απο την Ορεινή Μέλισσα θα μιλήσουμε για τις αλκυονίδες ημέρες, οι οποίες θα χτυπήσουν την Ελλάδα απο τη Δευτέρα!

Όπως ανέφερε ο μετερολόγος Σάκης Αρναότογλου κύμα ζέστης θα χτυπήσει όλη την Ελλάδα, απο τη Δευτέρα 29/1 η οποία σύφωνα με τις εκτιμήσεις του έμπειρου μετεορολόγου, θα διαρκέσει μέχρι και τις αρχές του Φεβρουαρίου. Η ζέστη θα είναι έντονη όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στις πιο Βόρειες Χώρες, με αποτέλεσμα ο καιρός να θυμίζει Άνοιξη. Οι θερμοκρασία απο την Δευτέρα θα έχουν ήδη σκαρφαλώσεις προς τα πάνω και οι εργασίες στα μελίσσια θα μπορούν να γίνονται πιο καλά. Σύμφωνα με μια γενική εικόνα, οι αλκυονίδες ημέρες θα κρατήσουν σίγουρα πάνω απο 5 ημέρες, και οι θερμοκρασίες θα είναι τόσο ζεστές, που τα μελίσσια θα ρίξουν πολλούς γόνους. Ωστόσο ο Φεβρουάριος μη ξεχνάτε, μετά τις αλκυονίδες θα επανέλθει στον χειμωνιάτικο ρυθμό του, οπότε μετρημένοι πρέπει να είναι οι χειρισμοί  στα μελίσσις, όσον αφορά τα ταίσματα με σιρόπι, τουλάχιστον για τις κρίσιμες περιοχές, με μεγάλες πτώσεις θερμοκρασίας το βράδυ.

Ήδη στη Νότια Ελλάδα οι μελισσοκόμοι αρχίζουν να προετοιμάζονται για τις πρώτες τροφοδοσίες. Σύμφωνα με τα λεγόμενα πολλών μελισσοκόμων Μάλιστα, οι αλκυονίδες ημέρες θα είναι η κατάλληλη περίοδος για να ταίστουν τα μελίσσια με σιρόπι, και να διεγερθούν οι γέννες. Ωστόσο στη Βόρεια Ελλάδα οι μελισσοκόμοι πρέπει να κάνουν υπομονή, διότι ο χειμώνας έχει πολύ μπροστά του!

Τα μελίσσια ήδη αυτές τις ημέρες πετάνε και φέρνουν γύρη, όμως απο Δευτέρα, θα έχουμε ένα τρομερό κύμα ζέστης, που θα έχουμε να θυμόμαστε για όλη τη χρονιά! Να ξέρετε πως οι Αλκυονίδες Ημέρες φέτος έρχονται λιγάκι καθυστερημένα σε σχέση με πέριση, και αυτό είναι πολύ καλό σημάδι, για τις ανθοφορίες και τις νομές που έρχον ται.

Όπως ανέφερε ο Τάσος Αρνιακός στο «Καλημέρα Ελλάδα», το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι αισθητά βελτιωμένος, ενώ από Δευτέρα ξεκινούν οι αλκυονίδες μέρες και η θερμοκρασία θα «σκαρφαλώσει» στους 17 βαθμούς.

Ο Σάκης Αρναότογλου, επιβεβαίωσε αυτή την Άυξηση θερμοκρασίας, και όλοι οι μελισσοκόμοι περιμένουμε με ανυπομονησία όλα τα ωραία που έρχονται!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια