Widget Recent Post No.

Ανατροπή σε όσα περιμέναμε για το Φετινό Χειμώνα! Εξελίξεις απο τα μελίσσια μας Σήμερα 4 Δεκεμβρίου 2017



Ενώ ο φετινός χειμώνας έδειχνε ότι θα είναι κρύος με χιόνια, η κατάσταση αντιστράφηκε τις τελευταίες ημέρες. Εκεί που οι βοριάδες είχαν καθηλώσει τα μελίσσια, μέσα σε λίγες ώρες ο καιρός άλλαξε και η θερμοκρασία έφτασε σε σχεδόν ανοιξιάτικο κλίμα. Όλα αυτά έγιναν τη Παρασκευή, πριν 3 ημέρες. Ο έντονος Νοτιάς έκανε τα μελίσσια να τρελαθούν και να αρχίσουν να ρίχνουν γόνους και πάλι, ενώ μέχρι τώρα ήταν σε φαση ξεγονιάσματος. Όλα αυτά που σας λέω είναι καταγεγραμμένα στη ζυγαριά του μελισσιού, και όπως είδαμε η θερμοκρασία μέσα σε 24 ώρες σκαρφάλωσε ακριβώς 5 βαθμούς πιο πάνω. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε πόσο σημαντικοί είναι 5 βαθμοί παραπάνω τη νύχτα... Γιατί τη μέρα σίγουρα θα ήταν περισσότερο!

Αυτή η αλλαγή θερμοκρασίας αλλάζει τα σχέδια μας λοιπόν, εφόσον αυτός ο γόνος που γεννήθηκε τώρα, θα κάνει να εκκολαφθεί 21 ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι η θεραπεία κατά της βαρρόα θα γίνει το πιθανότερα μετά τα Τέλη Δεκεμβρίου. Ελπίζουμε να ξεγονιάσουν πιο γρήγορα, γιατί η θεραπεία τώρα το Δεκέμβριο είναι πολύ βασική, και θα καθορίσει τα πάντα για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Γενικά τα μελίσσια αυτές τις ημέρες με τη καλοκαιρία δούλεψαν ανέλπιστα καλά. Έρχονται λίγες γύρες και μελάκια. Κυρίως απο μουσμουλιά, λιγάκι κουμαριά, ίσως και λίγο πεύκο. Επίσης έρχονται και γυρες απο διάφορα λουλούδια, εφόσον βρισκόμαστε κοντά στη Πόλη του Αγρινίου. Ελπίζουμε σε ένα καλό χειμώνα, σε ένα καλό ξεχειμώνιασμα, και όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλους τους Μελισσοκόμους της Ελλάδας!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια