Widget Recent Post No.

Γιατί σκοτώθηκε η βασίλισσα; Φαγωμένα βασιλικά κελιά και νεκρές βασίλισσες



~Ερωτήσεις μελισσοκόμων~

Σήμερα έκανα επιθεώρηση σε παραφυάδα που έκοψα πριν καμια 15αριά μέρες πριν και στην οποία είχα αφήσει κάποια βασιλικά κελιά. Πριν ανοίξω την κυψέλη κοιτάζοντας την είσοδο κάτω στο χώμα υπήρχαν καμιά 15αριά νεκρές μέλισσες.Κοιτάζοντας καλύτερα είδα οτι υπήρχε και μια νεκρή βασίλισσα η οποία έμοιαζε φρέσκια και αγονιμοποίητη.


Αφού άνοιξα την κυψέλη είδα ότι είχε ανοίξει σωστά ένα βασιλοκελί ενώ υπήρχαν ακόμα 3-4 κλειστά..Τι μπορεί να συνέβη και θανάτωσαν την βασίλισσα?

Απάντηση:

Το κελί που βρήκες ανοιχτό, και η βασίλισσα που προέκυψε αυτή την σκότωσε!

Η βασίλισσα που εκκολάπτεται πρώτη, κύριος στόχος της είναι να εξολοθρεύσει όλες τις υπόλοιπες και να κυριαρχήσει αυτή στην κυψέλη. Είτε οι νεαρές βασίλισσες βρίσκονται σφραγισμένες μέσα σε κελί είτε έχουν εκκολαφτεί η βασίλισσα θα τις σκοτώσει.

Η πρώτη βασίλισσα που θα εκκολαφτεί θα τρυπήσει με το κεντρί της όλα τα βασιλικά κελιά και θα σκοτωθούν όλες οι προνύμφες - νύμφες βασίλισσες. Αν εκκολαφτεί και δεύτερη βασίλισσα θα προκύψει μονομαχία, και όποια προλάβει να κεντρίσει πρώτη την άλλη αυτή και θα επιβιώσει.

Για να καταλάβεις τι σου λέω δες σημερινές εικόνες από τα μελίσσια μου, τα βασιλικά κελιά τα βρήκα όλα τρύπια και "φαγωμένα". Ξέρεις ποιός τα χάλασε; Η παρθένα βασίλισσα που "εσκασε" πρώτη στη κυψέλη!



Δείτε και ένα βιντεάκι...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια