Widget Recent Post No.

Ένα βήμα πριν το αλλεργικό σόκ! Εμπειρία που σοκάρει! Οι πιο σημαντικές συμβουλές



Αυτή η ανάρτηση ίσως είναι απο τις σημαντικότερες που έχουμε κάνει το τελευταίο διάστημα. Όπως γνωρίζετε, ένας μελισσοκόμος, όσα περισσότερα τσιμπήματα τρώει απο τις μέλισσες, τόσο πιο κοντά φτάνει στο αλλεργικό σόκ! Και εδώ είναι που παίζεται πραγματικά η ζωή μας! Φανταστείτε να βρίσκεστε μόνος σας στο βουνό επιθεωρώντας τα μελίσσια, και μετά απο κάποιο ξαφνικό τσίμπημα, να ξεκινήσουν έντονα συμπτώματα αλλεργίας. Και το ΕΚΑΒ μέχρι να έρθει να βρίσκετε ώρες μακριά, ενώ στο αμάξι να μην έχετε καμία σύριγγα αδρεναλίνης η κάτι παρόμοιο. Θα γνωρίζετε ότι όλοι είμαστε ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ αλλεργικοί, δηλαδή ανα πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί το κακό. Πολλοί μελισσοκόμοι, αλλά και περαστικοί, έχουν χάσει τη ζωή τους επειδή εκδήλωσαν αλλεργία, και πολλοί δεν το γνώριζαν κάν. Ως μελισσοκόμοι όμως, πάνω σε αυτό το θέμα, πρέπει να γνωρίζουμε κάποια πραγματάκια, γιατί ειδάλλως μπορεί να μας κοστίσει την ίδια μας τη ζωή.
Γράφει ένας μελισσοκόμος στη σελίδα μας...
Πρίν λίγες ημέρες βίωσα μια πολύ άσχημη εμπειρία. Ήμουν στα μελίσσια και επιθεωρούσα για πολύ ώρα. Τα μελίσσια όμως τη συγκεκριμένη ημέρα ήταν αρκετά επιθετικά. Φορούσα μια μάσκα στο κεφάλι, η οποία είχε αρκετές τρύπες και με λίγη ατυχία, "έμπαζε" μέλισσες. Ξαφνικά λοιπόν στην επιθεώρηση μιας ιδιαίτερα επιθετικής κυψέλης, πετάχτηκε μια χούφτα μέλισσες στη μάσκα, με αποτέλεσμα λόγω των κενών που είχε, να περάσουν μερικές μέλισσες μέσα στο κεφάλι, και να με τσιμπήσουν. Έφαγα γύρω στα 6 τσιμπήματα, απο τα οποία 1 ήταν στο αυτί 1 στο μάτι 1 στο μέτωπο, και 3 στο σβέρκο. Μέσα σε 1 λεπτό άρχησα να νιώθω περίεργα, και μια φαγούρα άρχησε να κατακλύζει όλο μου το σώμα. Παρόλο το πάθος μου να συνεχήσω την επιθεώρηση της κυψέλης, ήταν αδύνατο. Έχασα σχεδόν τις αισθήσεις μου, και επι 20 λεπτά, δεν μπορούσα να κουνήσω τα πόδια μου. Ήμουν σε φάση "απενεργοποίησης" και ο οργανισμός βρισκόταν σε κατάσταση SOS.

Αφού πέρασαν 30 λεπτά περίπου, ήμουν καλύτερα, και μπόρεσα να σηκωθώ και να επιθεωρήσω τις υπόλοιπες κυψέλες. Δεν έχω εμφανήσει ποτέ συμπτώματα αλλεργίας, και αυτό που έπαιξε το σημαντικότερο ρόλο πάνω σε αυτό το περιστατικό ήταν τα τσιμπήματα στο κεφάλι. Πάλι άλλη μια φορά που με τσίμπησαν στο κεφάλι, με είχε πιάσει μια ελαφριά φαγούρα, αλλά ποτέ δεν έζησα τέτοια εμπειρία.

Την εμπειρία αυτή σαν την είπα για να καταλάβετε πόσο κοντά είμαστε στην αλλεργία, και ότι μπορεί να συμβεί στο καθένα ανα πάσα στιγμή, όσο δυνατό οργανισμό και αν έχει. Όσα λιγότερα τσιμπήματα τρώμε απο τις μέλισσες τόσο πιο σίγουροι είμαστε ότι κάτι κακό δεν θα μας συμβεί.

ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μην πάτε στα μελίσσια χωρίς να φοράτε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Πάντα να φοράτε μακριά μπλούζα, γάντια, μακρύ παντελόνι, παπούτσια πάνω απο τον αστράγαλο, η γαλότσες, και μάσκα χωρίς να μπαίνουν απο πουθενά μέλισσες. Αν εξασφαλίσετε λιγότερα τσιμπήματα, τόσο πιο μακριά θα βρίσκεστε απο ένα κακό περιστατικό σαν το δικό μου. Και επειδή κανείς δεν θέλει να παρατήσει τη μελισσοκομία που τόσο αγαπά, καλό είναι να πάρει μερικά μέτρα ασφάλειας όπως αυτά που είπα παραπάνω. Δεν δικαιολογείτε να λέει κάποιος "ζεσταίνομαι" και δεν φοράω μακριά μπλούζα, η "βαριέμαι" να ανάψω το καπνηστήρι, παραφυάδες θα επιθεωρήσω. Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει όταν παίζεται η ίδια σου η ζωή...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια