Widget Recent Post No.

Μέθοδος ταχείας ανάπτυξης μελισσιών



Σήμερα σας έχω μια πολύ πανεύκολη μέθοδο για τεράστια και γρήγορη ανάπτυξη στα μελίσσια. Η μέθοδος βασίζεται για άλλη μια φορά στη τροφοδότηση αλλά όχι μόνο με σιρόπι αλλά και ζυμάρι μαζί. Αλλά όχι κάποιο τυχαίο ζυμάρι. Ξέρετε στα μελίσσια πρέπει να προσέχουμε τι τροφές αγοράζουμε. Πρόσφατα αγόρασα μια ενισχυμένη τροφή με βιταμίνες και αμινοξέα από την Μελισσοκομική Αθηνών. Στα μελίσσια μου προσέχω πάρα πολύ τι τροφές βάζω.

Ξέρετε δεν είναι όλες οι τροφές ίδιες. Άλλες πετρώνουν άλλες δεν δυσκολεύονται να τις πάρουν τα μελίσσια και είναι και κάποιες άλλες που λόγω της ενισχυμένης σύνθεσης τους βοηθούν τα μελίσσια να ρίξουν πολύ γόνο. Φυσικά όταν είναι καλή η τροφή - και υπάρχει γόνος - οι μέλισσες την παίρνουν πολύ γρήγορα. Έτσι συμβαίνει λοιπόν και με την τροφή της μελισσοκομικής Αθηνών η οποία μετά από προσθήκη στα μελίσσια εκτόξευσε τη γέννα της βασίλισσας.

Η τροφή της μελισσοκομικής Αθηνών ονομάζεται VITAMIN PLUS και ενώ στην αρχή νόμιζα ότι πρόκειται για μια απλή τροφή με βιταμίνες έκανα λάθος. Η τροφή αυτή είναι ιδανική για ανάπτυξη, ακόμη και αν τα μελίσσια δεν βρίσκουν πολύ γύρη. Περιέχει βιταμίνες μέταλλα και αμινοξέα. Δώστε μεγάλη σημασία σε αυτό! Τα αμινοξέα συνθέτουν τις πρωτεΐνες, άρα καταλαβαίνετε ότι η τροφή αυτή κάνει τούρμπο τα μελίσσια. Παρατήρησα ότι με 1 κιλό σε κάθε μελίσσι έχουμε εξίσου καλά αποτελέσματα. Τα μελίσσια μέσα σε λίγο διάστημα αύξησαν την έκταση του γόνου κατακόρυφα.


Εκτός απο την τροφή για να διεγείρεται στο μέγιστο τη γέννα πρέπει να βάλετε και σιρόπι. Οι μέλισσες παίρνουν την τροφή με τις βιταμίνες και τα αμινοξέα, και την ανακατεύουν με το σιρόπι για να ταΐσουν τον γόνο. Παρατήρησα ότι τα μελίσσια που ταΐστηκαν με αυτόν τον συνδυασμό είχαν συντριπτικές διαφορές με τα υπόλοιπα. Και όταν μιλάω για αύξηση γέννας δεν μιλάμε για 1 ή 3 πλαίσια γόνου αλλά πολύ παραπάνω. Το σιρόπι καλό είναι να το δώσετε με μπουκάλι διότι έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Οι μέλισσες το πέρνουν μέσα σε δύο μέρες περίπου.

Την τροφή της ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ VITAMIN PLUS την κόβουμε από κάτω και κάνουμε μεγάλη τρύπα στο σακουλάκι. Μην την φοβάστε δεν πετρώνει. Αν το μελίσσι είναι δεκάρι και έχει πολύ γόνο μπορείτε να κόψετε την μισή επιφάνεια της σακούλας στο κάτω μέρος. Συμφέρει πολύ το μελίσσι να την πάρει όλη μαζί, και θα δείτε μετά τη γέννα θα ρίξει η βασίλισσα.

Την μέθοδο με το μπουκαλάκι και την τροφή VITAMIN PLUS μετά από τα αποτελέσματα που είχε την δοκιμάζω και στα μικρά μελίσσια τα οποία θέλουν ώθηση για να μεγαλώσουν. Νομίζω πως φέτος θα φτιάξουμε πολύ δυνατά μελίσσια με αυτά που κάνουμε φέτος!

Η τροφή κοστίζει 1,10 μαζί με το φπα και νομίζω πως είναι πολύ οικονομική για την χρήση που έχει. Επειδή ξέρω ότι οι περισσότεροι βρίσκεστε σε δύσκολη οικονομική κατάσταση μπορείτε να δοκιμάσετε βάζοντάς μόνο 1 κιλό ανά μελίσσι συν το σιρόπι και τα αποτελέσματα εγγυημένα. Θα δείτε στην συνέχεια πως θα ρίξουν γόνους τα μελίσσια. Δείτε φωτογραφίες από τα μελίσσια μας...

Για να παραγγείλετε τη τροφή:
http://www.melissokomiki.com/index.php?route















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια