Widget Recent Post No.

Εξελίξεις από τις παραφυάδες του Απριλίου: Κεντάνε οι βασίλισσες του Γιάννη Λεπίδα!!!



Μόλις άνοιξα τις παραφυάδες που έκοψα με έτοιμες μάνες από τον βασιλοτρόφο Γιάννη Λεπίδα. Αυτό που είδα ήταν απίστευτο! Οι βασίλισσες κεντάνε και έχουν γεννήσει ακόμα και τα ξύλα! Οι παραφυάδες πήραν τεράστια φορά και ρίχνουν γόνους φούλ! Υπήρξε τεράστια αποδοχή και τα νέα μελισσάκια έπιασαν για τα καλά τόπο!! Με μάνες βασιλοτροφίας Γιάννη Λεπίδα η οποία είναι πολλά επίπεδα μπροστά!!. Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν για τις εξαιρετικές βασίλισσες του Γιάννη Λεπίδα και την λεπτομερή, επίπονη και πολύχρονη δουλειά που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια!!!



Δείτε τις καινούργιες παραφυάδες και θαυμάστε. Είναι μόνο ένα δείγμα απο αυτό που είδα σήμερα στο μελισσοκομείο μου...







Στο παραπάνω βίντεο είναι γεννημένα και τα 3 πλαίσια που θα δείτε στην επιθεώρηση

Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο:
6977249090

Και λίγες ημέρες πριν...


Γονιμοποιημένες βασίλισσες για να φτιάξετε τις καλύτερες παραφυάδες: Ο Βασιλοτρόφος Γιάννης Λεπίδας ξεκίνησε να βγάζει μάνες πολύ δυναμικά!


Σήμερα προμηθεύτηκα 12 γονιμοποιημένες μάνες από τον Βασιλοτρόφο Γιάννη Λεπίδα ο οποίος ξεκίνησε τη παραγωγή βασιλισσών πολύ δυναμικά και φέτος! Το δέμα έφτασε μέσα σε 3 ώρες στο Αγρίνιο μέσω Κτελ, κατευθείαν από το βασιλοτροφείο του κ. Γιάννη Λεπίδα που βρίσκεται στη Νέα Μανολάδα του Νομού Ηλείας! Μόλις παρέλαβα τις μάνες η συσκευασία τους ήταν άψογη. Οι βασίλισσες ζωηρές και καλοθρεμμένες, τα κλουβάκια τους απόλυτα στερεωμένα στο κουτί, και αύθονες τρύπες για να παίρνουν καθαρό αέρα κατα τη διαδρομή. Άψογη δουλειά θα έλεγα και νομίζω ένα μπράβο είναι λίγο για αυτόν τον εξαίρετο επαγγελματία που σέβεται τις βασίλισσες και φροντίζει να φτάνουν στον αποστολέα λές και βγήκαν εκείνο το λεπτό απο το μελίσσι!

Για τον κ Γιάννη Λεπίδα ακούσαμε τα καλύτερα λόγια, για τη δουλειά που κάνει και τις βασίλισσες που βγάζει όλα αυτά τα χρόνια ατελείωτης δουλειάς. Όταν μίλησα με τον ίδιο για να μου πει τα "μυστικά" παραγωγής τόσο καλών βασιλισσών η απάντηση που έλαβα ήταν:

"Κάνουμε μακροχρόνια και επιμελή προσπάθεια να είναι οι μάνες παραγωγικές, να μην έχουν τάση να σμηνουργούν, να γεννούν πολλές δυνατές και εργατικές μέλισσες ανθεκτικές στις ασθένειες. Από την πλευρά των εργατριών κοιτάμε να μην είναι επιθετικές, να μαζεύουν γύρη, να μη γεμίζουν την κυψέλη με πρόπολη, να μην "κόβουν" και να μη "μπλοκάρουν" τη μάνα με μέλι στη γονοφωλιά και γενικότερα να έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που θέλει ένας μελισσοκόμος από το μελίσσι του".

Μόλης πήρα το κουτί με τις βασίλισσες έγινα καπνός για να φτάσω στο μελισσοκομείο μου και να κόψω τις παραφυάδες. Όλες τις παραφυάδες που έκοψα τις έκανα με 3 πλαίσια πλυθησμό, απο τα οποία οι δύο γόνοι και ένα μέλι γύρη. Μόλις οι βασίλισσες μπήκαν στο μελίσσι οι μέλισσες τις "τύλιξαν", και όπως καταλαβαίνετε η διαδοση της φερομόνης τους ξεκίνησε. Σε 2-3 ημέρες θα απελεθερώσω τις βασίλισσες και σε μια εβδομάδα θα δούμε την κατάσταση των νέων αυτών μελισσιών!

Για να παραγγείλετε έτοιμες μάνες από τον Βασιλοτρόφο Γιάννη Λεπίδα μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο: 6977249090

Αναλυτικά φωτογραφίες από τα μελίσσια...


Οι βασίλισσες ήταν τοποθετημένες σε 12άδα όλες μαζί στη γωνία του κουτσιού. Απο τις τρύπες ανέπνεαν και δεν ταλαιπωρήθηκαν καθόλου κατά τη διαδρομή


Όλα τα κλουβάκια ηταν τελείως στερεωμένα και το υπόλοιπο κουτί γεμισμένο με εφημερίδα για να μην μπορούν να κουνηθούν τα κλουβάκια και χτυπήσουν οι βασίλισσες.

Έτοιμες οι μάνες για να μπούν στις παραφυάδες!!


Στις 12 κυψέλες, στις δύο πρώτες σειρές δημιουργήθηκαν τα νέα μελισσάκια με τις βασίλισσες του Γιάννη Λεπίδα. Οι κυψέλες είναι πλαστικές από την εταιρία ANEL

Βάλαμε μπόλικους γόνους και οι περισσότεροι είναι έτοιμοι να εκκολαφθούν
Οι μάνες ζωηρές και έτοιμες να τις υποδεχτούν τα νέα μελισσάκια






Τοποθετούμε το κλουβάκι μέσα στο κηρηθροφορέα για γρήγορη διάδοση της φερομόνης και προφύλαξη απο τυχών αυξημένες θερμοκρασίες.


Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο:
6977249090

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!