Widget Recent Post No.

Μελισσοκόμος παράγει τεράστια ποσότητα γύρης απο κάθε μελίσσι: Είναι απίστευτο το video



Μελισσοκόμος παράγει τεράστια ποσότητα γύρης από κάθε μελίσσι χρησιμοποιώντας πατέντα με εσωτερικές γυρεοπαγίδες. Οι εσωτερικές γυρεοπαγίδες θεωρούνται πιο δύσκολες στη χρήση από τις εξωτερικές, όμως το βίντεο αποδεικνύει το αντίθετο όταν ο μελισσοκόμος έχει ξεπεράσει κατά πολύ την ημερίσια ποσότητα που βγάζει ένας μελισσοκόμος εδώ στην Ελλάδα. Οι πιο καλές εξωτερικές γυρεοπαγίδες που κυκλοφορούν εδώ είναι της ANEL και προσωπικά χρησιμοποιώ και το καινούργιο σετ που ταιριάζει στους πλαστικούς πάτους και τις πλαστικές κυψέλες.


Η συγκομιδή της γύρης γίνεται τον Απρίλιο έως και τον Μάιο, και τοποθετείτε τις πρωινές ώρες έως το μεσημέρι διότι τότε οι μέλισσες φέρνουν τη περισσότερη γύρη. Όταν τοποθετήσουμε τις παγίδες τα μελίσσια αρχικά φέρνουν λίγη γύρη, καθώς όμως αυξάνονται οι μέρες αυξάνεται κατακόρυφα και η παραγωγή. Παράδειγμα ένα μελίσσι τη πρώτη μέρα φέρνει 100 γραμμάρια και μετά από 3-4 ημέρες 400. Μιλάμε για μεγάλη διαφορά.

Δύο πολύ σημαντικά πράγματα! Ποτέ δεν τοποθετούμε γυρεοπαγίδες για παραπάνω από μια εβδομάδα διότι οι μέλισσες τις συνηθίζουν και μετά καταφέρνουν να περνάνε τη γύρη μέσα χωρίς να τους πέφτει. Το δεύτερο και σημαντικότερο. Όταν τοποθετούμε εξωτερικές γυρεοπαγίδες καλό είναι να αφήσουμε ανοιχτό το πορτάκι με τις τρυπούλες για 2-3 μέρες και μετά να το κλείσουμε για να ξεκινήσει η παραγωγή. Αυτό γίνεται για να συνηθίσουν καλύτερα οι μέλισσες την είσοδο.

Το κάθε φυτό παράγει διαφορετική γύρη με διαφορετική γεύση και βιταμίνες. Όσο πιο πολύχρωμη είναι τόσο πιο θρεπτική. Την άνοιξη η γύρη και συγκεκριμένα τον Απρίλιο είναι πιο πλήρες, με μεγάλη ποικιλία από φυτά και έχει καλύτερη γεύση. Επίσης να μη ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι μελίσσια που τοποθετούμε γυρεοπαγίδες μπορεί να καθυστερήσουν σε θέμα ανάπτυξης, και οτι αυτοί οι χειρισμοί να γίνονται όχι κατά τη διάρκεια κάποιας μελιτοφορίας πχ πορτοκαλιά γιατί θα χάσουμε μεγάλη ποσότητα από το μέλι. Αυτά τα λίγα είχα να σας πω. Δείτε το βίντεο...


Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Δεν μας εξηγει με ποιο μηχανισμο και ποιο τυπο γυροπαγιδας χρησιμοποιει. Μαλλον η παγιδα να ειναι εσωτερικη και να εχει πατενταρει καποια κατασκευη συλλογης. Ακομα δεν ξερουμε σε ποσο διαστημα μαζεψε τοση γυρη, παντως ειναι εντιπωσιακη η ποσοτητα!!!!!ΠΑΝΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζητω συγγνωμη, αλλα κοιταξα πρωτα το VIDEO και μετα διαβασα την περιγραφη. (ΞΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ). ΠΑΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος φίλε μου Πάνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!