Widget Recent Post No.

Νέα τεχνολογία! Συσκευή που μετράει τον πληθυσμό, την έλλειψη τροφής και την ζωή του σμήνους!



Μια απίστευτη τεχνολογία ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν στο εξωτερικό προκειμένου να σώσουν τα μελίσσια από το σύνδρομο κατάρευσης δηλαδή την ανεξήγητη μαζική εξαφάνιση των μελισσών.

Όπως θα γνωρίζετε στην αμερική έχει χαθεί πάνω απο το 40% των μελισσιών και αυτό λόγω ενός μυστηριώδους φαινομένου που κανένας μελισσοκόμος η επιστήμονας δεν μπορεί να εξηγήσει. Έτσι λοιπόν οι επιστήμονες του κλάδου σχεδίασαν μια ειδική συσκευή που θα καταγράφει τα πάντα για τη ζωή του σμήνους.

Δηλαδή η συσκευή θα μπορεί να μετράει την υγρασία, τη θερμοκρασία, το πλυθησμό της κυψέλης, την δραστηριότητα στο εσωτερικό, την έλλειψη σε τροφή ακόμα και τη δόνηση - μετακίνηση που μπορεί τυχών να προκαλέσει μια αρκούδα η ένας κλέφτης.

Αν για παράδειγμα μια κυψέλη χάνει απότομα βάρος, η κουνηθεί, η αλλάξει η θερμοκρασία, η συσκευή θα το δεί αμέσως και θα στείλει μύνημα στο κινητό. Μερικά παραδείγματα μηνυμάτων της συσκευής είναι "Κάτι μετακίνησε τη κυψέλη 13 στις 2:00 πμ",  "Η θερμοκρασία ανεβαίνει στην κυψέλη 12", "Η κυψέλη 3 χάνει επικίνδυνα το βάρος της" κλπ κλπ...

Η συσκευή αυτή σχεδιάστηκε με σκοπό να σώσει τους μελισσοκόμους που έχουν πολλές κυψέλες και δεν έχουν τον χρόνο να ελέγχουν τακτικά τις κυψέλες τους. Η συσκευή έχει μέγεθος μικρότερο απο ένα πακέτο τσιγάρα, και οι αισθητήρες δεν επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία του σμήνους. Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση της συσκευής αυτής...


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια