Widget Recent Post No.

Νέα σεμινάρια μελισσοκομίας



Νέα σεμινάρια! Μελισσοκομία για Αρχάριους: Γνωριμία με τη μέλισσα και την κοινωνία της, εκμάθηση βασικών μελισσοκομικών χειρισμών. Ασθένειες και Εχθροί των Μελισσών: Μέθοδοι Πρόληψης και Ορθολογικής Αντιμετώπισης!

H Open Mellon Εκπαίδευση – Συμβουλευτική – Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων Α.Ε., μετά την πολύ επιτυχημένη κατά ομολογία των συμμετεχόντων, διεξαγωγή του πρώτου σεμιναρίου Μελισσοκομίας για Αρχάριους, έχει προγραμματίσει μέσα στον Σεπτέμβριο δύο νέα σεμινάρια τα οποία απευθύνονται τόσο σε αρχαρίους, αλλά και πιο έμπειρους μελισσοκόμους.

Α. «Μελισσοκομία για Αρχάριους: Γνωριμία με τη μέλισσα και την κοινωνία της, εκμάθηση βασικών μελισσοκομικών χειρισμών». Έναρξη 08/09/2015
Το σεμινάριο διάρκειας 25 ωρών (17 ώρες θεωρίας & 8 ώρες πρακτική σε μελισσοκομείο), αποτελεί μια εισαγωγή στο θαυμαστό κόσμο της μέλισσας και στην ενασχόληση της μελισσοκομίας. Αφορά όλους εκείνους που ενδιαφέρονται να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μελισσοκομία και επιζητούν να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες χειρισμού των μελισσών. Τα παραπάνω διδάσκονται σε απλή γλώσσα, χωρίς υπερβολική ανάλυση και πάντα σε συνδυασμό με πρακτική άσκηση στο μελισσοκομείο.

Β. «Ασθένειες και Εχθροί των Μελισσών: Μέθοδοι Πρόληψης και Ορθολογικής Αντιμετώπισης»

Το πρόγραμμα είναι διάρκεια 15 ωρών (10 ώρες θεωρίας & 5 ώρες πρακτική σε μελισσοκομείο), αφορά πιο έμπειρους μελισσοκόμους που ενδιαφέρονται να μάθουν τα αίτια, τα συμπτώματα και τις επιπτώσεις των εχθρών και ασθενειών του μελισσιού και επιζητούν να αποκτήσουν τις γνώσεις εκείνες που θα τους επιτρέψουν να τις προλαμβάνουν αλλά και να τις αντιμετωπίζουν με ορθολογικό τρόπο, με σεβασμό προς την μέλισσα, το περιβάλλον και την ποιότητα των μελισσοκομικών προϊόντων. Έναρξη 22/09/2015

Εκπαιδευτής και των δύο προγραμμάτων είναι ο κος Κωνσταντίνος Μιναχείλης. Ως προπτυχιακός αλλά και ως μεταπτυχιακός φοιτητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εξειδικεύθηκε στη μελισσοκομία ενώ κατά τα πρώτα εργασιακά του χρόνια η μελισσοκομία ήταν βασικό αντικείμενο εργασίας του. Δίδαξε μελισσοκομία αρχικά στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών και στη συνέχεια σε σεμινάρια του ΕΛΓΟ (πρώην ΟΓΕΕΚΑ) «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, σε αρχάριους και έμπειρους μελισσοκόμους, δραστηριότητα που συνεχίζει μέχρι σήμερα. Στα πλαίσια της διδακτορικής του διατριβής ερευνά τα είδη των άγριων μελισσών της Ελλάδας. Παράλληλα είναι κι ίδιος μελισσοκόμος και διαχειρίζεται μια μικρή οικογενειακή μελισσοκομική μονάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή σας μπορείτε απευθύνεστε στο 2410 551320, στην ιστοσελίδα www.openmellon.gr, καθώς και στα γραφεία της Open Mellon A.E. επί της οδού Αλ. Παναγούλη 73, στην Λάρισα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια