Widget Recent Post No.

Ανθοφορία ελαιόκραμβης: Απέραντες εκτάσεις νεκταροέκκρισης



Θα είναι γνωστό στους περισσότερους ότι η ελαιοκράμβη αποτελεί μια πολύ σημαντική ανθοφορία για τους μελισσοκόμους του εξωτερικού. Στην Αμερική έχουν απέραντες εκτάσεις τέτοιων καλλιεργειών και οι μελισσοκόμοι φέρνουν τα μελίσσια τους από πολύ μακριά για να συλλέξουν μέλι. Η ελαιοκράμβη δίνει άφθονες ποσότητες μελιού - γύρης και τα μελίσσια τρελαίνονται στην κυριολεξία.

Πριν λίγα λεπτά είδα μια δημοσίευση από ένα μελισσοκόμο στο εξωτερικό που μόλις μετακίνησε τα μελίσσια του σε αυτές τις απέραντες εκτάσεις ελαιοκράμβης. Δείτε έναν παράδεισο να ξεδιπλώνει μπροστά στα μάτια σας...












Στα μάτια μας ίσως φαίνονται όλα ρόδινα και εύκολα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Η ελαιοκράμβη εγκυμονεί κινδύνους μιας και έχει υποστεί μετάλλαξη μέσα σε εργαστήρια τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή όσα έντομα την ακουμπάνε να πεθαίνουν (για να μην χρειάζεται ραντίσματα). Όσες εκτάσεις δεν περιλαμβάνουν την μεταλλαγμένη ελαιοκράμβη αλλά την κανονική ραντίζονται ασυστόλως με αποτέλεσμα να χάνονται πολλά μελίσσι γι αυτό και αποφεύγεται από πολλούς μελισσοκόμους. Διότι όσο μέλι μπορεί να δώσει τόσο θάνατο -εξαιτίας ραντισμάτων- μπορεί να σπείρει!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια