Widget Recent Post No.

Αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη Μελισσοκομία



Παρατηρείται μία έξαρση στο ενδιαφέρον που υπάρχει για την μελισσοκομία τα τελευταία έτη» δήλωσε στην "ΠτΚ" ο Πασχάλης Χαριζάνης, καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (εντομολόγος). «Θα συζητήσουμε σήμερα θέματα οργάνωσης της μελισσοκομίας για την ανάπτυξη της παραγωγής αλλά θα αναφερθούμε και στα προβλήματα που παρουσιάζονται. Επιχειρούμε να τους δώσουμε βασικές οδηγίες για το πώς να αντιμετωπίσουν τρία βασικά προβλήματα, τις ασθένειες και έναν καινούριο "εχθρό", ένα μικρό σκαθάρι (που πλήττει την κυψέλη). Πρώτα ήταν στην Αφρική, ύστερα πήγε στην Αμερική και την Ευρώπη. Επειδή η Πάτρα, είναι πύλη εισόδου εμπορευμάτων μπορεί να έρθει και εδώ…» σημειώνει ο καθηγητής.

Πόσο εύκολο είναι για έναν νέο να ασχοληθεί άραγε με τη μελισσοκομία; «Πρέπει να κάνει ένα εισαγωγικό σεμινάριο αρχικά. Ακολούθως, να εργαστεί μαζί με έναν έμπειρο μελισσοκόμο ώστε να τον προσανατολίσει στις πρακτικές εφαρμογές. Ετσι, με υπομονή, μελέτη και αφοσίωση ο κόπος θα αποδώσει. Μην ξεχνάμε πως κανένα επάγγελμα δεν είναι εύκολο…» απαντά ο Π. Χαριζάνης. Μία υπέροχη λοιπόν αρχή έγινε, μένει να δούμε την συνέχεια ενός ιδιαίτερα φιλόδοξου Συλλόγου.
Προεδρος του συλλόγου είναι ο κ. Ιωάννης Αλαμπασύνης, ταμίας ο κ. Ηλίας Παπαπαντελίδης και γραμματέας ο κ. Βασίλης Αλιχός.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια