Widget Recent Post No.

Επιμορφωτικό σεμινάριο για βιολογική μελισσοκομία- κτηνοτροφία



Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας – Ακράτας διοργανώνει ημερίδα επιμόρφωσης ενηλίκων στα πλαίσια της δια βίου μάθησης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Μαρτίου, απογευματινές ώρες, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Κλειτορία. Το θέμα της Ημερίδας θα αφορά τη Βιολογική Κτηνοτροφία και τη Βιολογική Μελισσοκομία.

Η Ημερίδα θα απευθύνεται σε κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, αγρότες, ανέργους και νέους της περιοχής του Δήμου Καλαβρύτων.

Το θέμα της ημερίδας θα είναι:

«Η αξιοποίηση της Βιολογικής Κτηνοτροφίας και της Βιολογικής Μελισσοκομίας για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής»

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση για τις βασικές αρχές και τα οφέλη της Βιολογικής Κτηνοτροφίας και Μελισσοκομίας έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησής τους, με απώτερο στόχο τη συνεισφορά τους στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου υπό το πρίσμα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στόχοι της ημερίδας είναι :

· Η ενημέρωση για τις αρχές και τους κανόνες της Βιολογικής Κτηνοτροφίας και Μελισσοκομίας από ειδικούς επιστήμονες.

· Η ενημέρωση για θέματα υγιεινής και πιστοποίησης κτηνοτροφικών βιολογικών προϊόντων.

· Η μεταφορά της εμπειρίας κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων με πρακτικό τρόπο για όσους αναζητούν γνώσεις και πρακτικές συμβουλές σχετικές με Βιολογική Κτηνοτροφία και Μελισσοκομία, αλλά και σε ανέργους που αναζητούν λύσεις για αυτοαπασχόληση.

· Να δοθούν ερεθίσματα και ιδέες στους συμμετέχοντες, αλλά και στους αρμόδιους φορείς, για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μέσα σε ένα πλαίσιο σεβασμού προς το περιβάλλον, σύμφωνο με τις αρχές της αειφορίας.

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει εισηγήσεις για:

· Βασικές αρχές Βιολογικής Κτηνοτροφίας

· Θέματα υγιεινής γάλακτος

· Θέματα επιδότησης, πιστοποίησης και εμπορίας στη Βιολογική Κτηνοτροφία

· Βασικές αρχές Βιολογικής Μελισσοκομίας

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης 4 Μαρτίου από τις 17.30 μέχρι τις 22.30, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Κλειτορία.

Το ΚΠΕ Κλειτορίας-Ακράτας θα καλύψει τις δαπάνες της Ημερίδας από το Τ.Δ.Ε. με φορέα υλοποίησης του έργου το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και σύμφωνα με τον ισχύοντα οδηγό διαχείρισης, στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του άξονα προτεραιότητας 7, του Υποέργου 2.

πηγή 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια