Widget Recent Post No.

Τα ΜΕΛΙΣΣΙΑ μας ΣΗΜΕΡΑ : Μια ζεστή "Ανοιξιάτικη" μέρα!



Δουλειά πολύ δουλειά σήμερα! Οι μελισσούλες βγήκαν για συλλογή , ο ήχος της ακατάπαυστης εργασίας είχε τον πρώτο ρόλο σήμερα! Ο ουρανός μαύρισε από τις συλλέκτριες που βρήκαν την  ευκαιρία τους για να εκτελέσουν τις απαραίτητες εργασίες τους!


Τα μελίσσια έχουν αρχίσει φανερά να αναπτύσσονται , γύρες μελάκια γόνοι , η χαρά τους μελισσοκόμου! Σε όλα τα μελισσάκια μας οι βασίλισσες έχουν ξεκινήσει τις γέννες τους με τις δίκιλες τροφές να εξαφανίζονται μέσα σε λίγες μέρες! Γύρες έρχονται μπόλικες και φρέσκο νέκταρ απο τις αμυγδαλιές και άλλα άνθη της περιοχής!

Η διέγερση με σιρόπι μόλις ξεκίνησε στα μεγάλα μας μελισσάκια ενώ στα μικρά θα προτιμήσουμε τροφοδοσία με ζαχαροζύμαρο. Αυτή τη περίοδο προτιμούμε σιρόπι με αναλογίες 1/1 δηλαδή 1 κιλό ζάχαρη - 1 λίτρο νερό (300-500 ml σε κάθε μελισσάκι καθε 3-4 μέρες) το οποίο βοηθάει πολύ να πάρουν μπρος τα μελισσάκια και να αυξήσουν τις γέννες τους.

Τα μελισσάκια μας βρίσκονται στο Αγρίνιο και όλα όσα αναφέρουμε περι τροφοδοσίας δεν ισχύουν για πιο βόρειες περιοχές όπου ο καιρός δεν επιτρέπει τέτοιους χειρισμούς ακόμα.

Δείτε λίγες εικόνες και βίντεο απο τα μελισσάκια μας ΣΗΜΕΡΑ!











Δείτε και ένα βίντεο. Μην ξεχάσετε να το βάλετε σε full hd 1080p ανάλυση...

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Καλημέρα,

    Με τι θερμοκρασές )χαμηλότερες ψηλότερες= ξεκινήσατε σιρόπι; Εγώ πρώτη φορά το κάνω και περιμένω να ανέβουν θερμοκρασίες (έτσι μου λένε).
    Στη περιοχή μου αυτή τη βδομάδα επικρατούν 9-16 να ξεκινήσω;

    Ευχαριστώ,
    Πάνος Βελισσάριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεις τα μελισσάκια σου να δουλεύουν και να ρίχνουν γόνους , ναι μπορεις να τροφοδοτήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!