Widget Recent Post No.

Εσείς τι τροφή αγοράζετε για τα μελίσσια σας;Έλεγχος για επάρκεια τροφών. Ο καιρός άρχισε και πάλι να μας δείχνει τον κακό του εαυτό αλλά οι μελισσούλες μας δεν μασάνε. Αρκεί στην κυψέλη τους να υπάρχουν αρκετές προμήθειες , και δεν έχουν τίποτα άλλο ανάγκη. Αυτή την περίοδο φροντίζουμε να έχουμε πάνω σε όλα μας τα μελισσάκια από ένα ζαχαροζύμαρο - τροφή , ακόμη και αν υπάρχει αρκετό μέλι μέσα στην κυψέλη.

Οι μελισσούλες παραμένουν ενωμένες σαν μια δυνατή ζεστή σφαίρα και ρουφούν με τις μακριές τους προβοσκίδες  το ζυμαράκι . Προσέχουμε να τοποθετούμε το ζυμάρι ακριβώς πάνω από την σφαίρα και όχι δίπλα , προκειμένου να έχουν στην διάθεση τους οι μέλισσες την τροφή οποιαδήποτε στιγμή.


Εμείς προμηθευτήκαμε τις τροφές μας από την εταιρία κύρκα μελισσοκομικός κύκλος. Πρόκειται για μια ιμβερτοποιημένη τροφή , την οποία δοκιμάζουμε μήνες τώρα και ονομάζεται ΤΡΟΦΟΜΕΛ. Δεν περιέχει μέλι παρά μόνο ζάχαρη και νερό. Έχουμε μείνει πολύ ευχαριστημένοι και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Μπορείτε να την προμηθευτείτε και εσείς πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο :

http://kyrka.gr/Store/#!/ΠΡΟΣΦΟΡΑ-ΤΡΟΦΟΜΕΛ-μελισσοτροφή


Μπαίνοντας στο site της εταιρίας , γράφονται τα εξής για το προϊόν :

Το ΤΡΟΦΟΜΕΛ παράγεται από άριστης ποιότητας ζάχαρη, ιμβερτοποιείται και διαθέτει πολύ μικρό ποσοστό υγρασίας 10-12%. Αποτελεί την ιδανικότερη λύση τροφοδοσίας των μελισσιών σας στην καλύτερη τιμή.

Στις χαμηλές θερμοκρασίες και υψηλές υγρασίες του χειμώνα ενδείκνυται η χρήση του ζαχαροζύμαρου ΤΡΟΦΟΜΕΛ λόγω του μικρού ποσοστού υγρασίας που περιέχει (10-12%), για την αποφυγή πρόκλησης νοζεμίασης, μυκητιάσεων και σηψηγονίας. Δεν πετρώνει ή τρίβεται και διατηρεί την υγρασία και την πλαστικότητα του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το ΤΡΟΦΟΜΕΛ είναι κατάλληλο για το ξεχειμώνιασμα μεγάλων,  μικρών και αδύνατων μελισσιών. Την άνοιξη   τροφοδοτούμε  τις παραφυάδες μας και τα μικρά σε ανάπτυξη μελίσσια μας με ΤΡΟΦΟΜΕΛ, βοηθώντας τα στο κτίσιμο των κηρηθρών και στην έντονη εκτροφή γόνου και άν η γύρη που συλλέγουν δεν επαρκεί, ενισχύουμε με μικρές ποσότητες γυρεόπιτας της εταιρείας μας.

Για το καλοκαίρι η τροφοδοσία με ΤΡΟΦΟΜΕΛ είναι  άριστη λύση λόγω των μεγάλων περιόδων ξηρασίας.Το ΤΡΟΦΟΜΕΛ έχει άριστη πλαστικότητα, είναι μαλακό και δεν τρέχει στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Τροφοδοτούμε μόνο όταν λείπει το μέλι μέσα από την κυψέλη, ώστε τα μελίσσια να μην λιμοκτονήσουν. Τροφοδοτούμε επίσης και μετά από κάθε τρύγο.

 Για το φθινόπωρο η τροφοδοσία με ΤΡΟΦΟΜΕΛ είναι  επίσης ενδεδειγμένη. Τα μελίσσια δυναμώνουν και ξεκινούν το χειμώνα με μεγάλους πληθυσμούς.Την εποχή αυτή είναι κατάλληλη και η τροφοδότηση με την γυρεόπιτα της εταιρείας μας σε συνδυασμό με το ΤΡΟΦΟΜΕΛ για την παραγωγή παραφυάδων  ή βασιλισσών.

Το ΤΡΟΦΟΜΕΛ με σύσταση περίπου όμοια με εκείνης του νέκταρος (ζαχαρόζη, φρουκτόζη, γλυκόζη) μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλες τις εποχές του χρόνου με άριστα αποτελέσματα.

Πηγή :  kyrka.grΔημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Καλη αλλα ακριβη.Εγω δουλευω βανιλια σητειακη μελισσοκομια και όταν αντικαθιστω εχουν κολλησει με φρεσκο κερι το αδειο σακουλακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!