Widget Recent Post No.

Ψευδοσκορπιοί μέσα σε κυψέλες - Καταπολεμούν βαρρόα!



 Μαρτυρίες μελισσοκόμων αναφέρουν ότι οι ψευδοσκορπιοί υπάρχουν μέσα στις κυψέλες μας , κυρίως σε συναδέλφους που ασκούν βιολογική μελισσοκομία. Γνωρίζουμε άλλωστε πως ο ψευδοσκορπιός , είναι πολύ ευαίσθητος στις χημικές θεραπείες που κάνουμε.



Σήμερα όμως εκτός από μαρτυρίες έχουμε και εικόνες. Ψευδοσκορπιούς που βρέθηκαν μέσα σε κυψέλες κατά την επιθεώρηση μελισσιών. Ένας από τους συναδέλφους μου επιβεβαίωσε οτι χρησιμοποίησε μόνο οξαλικό οξύ (την περασμένη χρονιά) για την καταπολέμηση της βαρρόα , ενώ ο δεύτερος έκανε και χρήση ταινιών με δραστική ουσία την φλουμεθρίνη.

Για όσους δεν γνωρίζουν , ο ψευδοσκορπιός ειναι ένα μικρό αραχνίδιο , το οποίο συμβιώνει με τις μέλισσες τρώγοντας παράσιτα - ακάρεα. Χρησιμοποιώντας φερομόνες αντίστοιχες με αυτές των μελισσών , γίνεται ουσιαστικά αόρατο , και με τις δαγκάνες του που έχουν δηλητηριώδη προεξοχές σκοτώνει τα παράσιτα που υπάρχουν μέσα στην κυψέλη. Στυγνός δολοφόνος βαρρόα λοιπόν!

Δείτε τις εικόνες...






Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!