Widget Recent Post No.

Το τέλος της μελισσοκομίας : Ασύλληπτων διαστάσεων οικολογική καταστροφή
Αντιμέτωποι με οικολογική καταστροφή ασύλληπτων διαστάσεων βρίσκεται η Χαλκιδική , η Θάσος και κατ επέκταση η Ελλάδα μας. Μελισσοκόμοι ΠΡΟΣΟΧΗ , σήμερα θα ειπωθούν γεγονότα που πραγματικά ΣΟΚΑΡΟΥΝ! Η Φύση μας καταστρέφεται!

Η μελισσοκομία μας κινδυνεύει να καταστραφεί. Μαζί μ’ αυτήν, κινδυνεύουν όσα καταφέραμε εμείς, οι πατεράδες μας, οι παππούδες μας, οι παππούδες των παππούδων μας και οι πρόγονοί μας. Η αδράνειά μας είναι εγκληματική. Εγκληματική για το περιβάλλον, εγκληματική για τις μέλισσες, εγκληματική για τις επόμενες γενεές μελισσοκόμων. Δεν είναι δυνατό να συντελείται τέτοιο ανοσιούργημα και οι μελισσοκομικοί συνεταιρισμοί και σύλλογοι της Χαλκιδικής και της Θάσου να απέχουν από οποιανδήποτε εκδήλωση, διαμαρτυρία ή έστω αρνητική τοποθέτηση και να σιωπούν.


Αυτή η μεταλλευτική δραστηριότητα (εξόρυξη χρυσού) στην Χαλκιδική (Σκουριές) σηματοδοτεί ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στον ανεκτίμητο φυσικό πλούτο μας και στην μελισσοκομία ειδικότερα.

Το ΤΕΛΟΣ της μελισσοκομίας -και όχι μόνο- στην Χαλκιδική

Στις 29 και 30 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στην Ιερισσό της Χαλκιδικής διημερίδα με θέμα «Η μεταλλεία χρυσού σε περίοδο οικονομικής κρίσης και επιπτώσεις στο περιβάλλον» με οργανωτική επιτροπή το Σύλλογο Φίλων Περιβάλλοντος Ιερισσού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων και τις Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής. 

Κατά τη διάρκεια της διημερίδας, αναπτύχθηκαν θέματα από τους καλεσμένους Καθηγητές του Πανεπιστημίου , ειδικών στους τομείς που ο καθένας αντιπροσωπεύει και οι οποίοι ανέλυσαν το μέγεθος της καταστροφής που όχι μόνο αναμένεται αλλά ήδη συντελείται σήμερα στις Σκουριές της Χαλκιδικής και υπάρχει σχεδιασμός να ξεκινήσει και σε άλλες περιοχές.

Επιγραμματικά αναφέρονται οι ομιλητές και η ειδικότητά τους, προκειμένου να γίνει αντιληπτή η βαρύτητα των όσων αναφέρθηκαν και επιστημονικά τεκμηριώθηκαν, αλλά και η πληρότητα της κάλυψης του συγκεκριμένου θέματος:

Την ημερίδα πλαισίωσαν οργανώσεις περιβάλλοντος και οικολογίας από όλη την Ελλάδα, σύλλογοι φίλων περιβάλλοντος, εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ» και εκπρόσωπος της Greenpeace Ελλάδας.

Παρών ήταν και ο ευρωβουλευτής Κρίτωνας Αρσένης και η βουλευτής Ιγγλέζη Κατερίνα, οι οποίοι απεύθυναν χαιρετισμό στην αρχή της ημερίδας αλλά ήταν παρόντες και καθ΄όλη τη διάρκεια του διημέρου, παρακολουθώντας και παρεμβαίνοντας κατά την ανταλλαγή απόψεων.

Τα αποτελέσματα της διημερίδας ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικά καθώς η καταστροφή που έχει προγραμματιστεί και συντελείται ήδη στις Σκουριές, με σχεδιασμό για περαιτέρω επέκταση σε Κιλκίς, Σέρρες, Κομοτηνή, είναι μη αναστρέψιμη. Ο «χαμηλού κόστους» χαρακτήρας της εταιρείας εκμετάλλευσης, δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για τον τρόπο που θα δραστηριοποιηθεί.

Το οικονομικό σκάνδαλο που επίμονα αποσιωπείται από τα ΜΜΕ, για την αγοραπωλησία αλλά και η απροκάλυπτη προστασία που λαμβάνει από την ελληνική κυβέρνηση καταπατώντας κάθε  συνταγματικό δικαίωμα έκφρασης και αντίδρασης της κοινωνίας που αντιστέκεται, δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό.

Τα δένδρα κόβονται, η εξόρυξη ξεκίνησε, το αρσενικό βρίσκεται ήδη στο νερό των κατοίκων. Η μέθοδος εξόρυξης από μόνη της όπως περιγράφεται από την εταιρεία είναι δολοφονική, καθώς δεν υπάρχουν δεδομένα παγκοσμίως της αποτελεσματικότητας και ασφάλειας, ενώ έχει ήδη απαλλαχτεί δια νόμου από οποιαδήποτε ποινική ευθύνη, χωρίς να έχει την παραμικρή υποχρέωση για αποκατάσταση ζημιών που μπορεί να προκληθούν στο περιβάλλον, στα πολιτιστικά μνημεία και αλλού.

Στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε την αποψίλωση που υπέστη η περιοχή. Εκεί κάποτε υπήρχε δάσος , , υπήρχε ζωή , υπήρχαν μέλισσες.Ήρθαν να εκμεταλλευτούν ένα κομμάτι γης που είναι πολύ φτωχότερο από άλλων χωρών (μόλις 0,89 γραμμάρια χρυσό στον τόνο) και τους συμφέρει απλά και μόνο επειδή το πήραν τζάμπα! Και η μέθοδος είναι άκρως επιθετική που καμία σχέση δεν έχει με τη διαδικασία που από τα χρόνια του Φιλίππου ακόμα εφαρμόζεται με υπόγειες στοές.

Ο στόχος της εταιρείας είναι να εξορύξει σε 15 χρόνια 170.000.000 τόνους όταν από την αρχαιότητα ως σήμερα έχουν εξορυχτεί 35.000.000 τόνοι. Ο τρόπος για να γίνει κάτι τέτοιο, οικονομικά και γρήγορα είναι η απόλυτη καταστροφή : Άντληση των υπογείων νερών για να στεγνώσει το βουνό και να είναι δυνατή η εξόρυξη, ανοιχτό όρυγμα 750 μέτρων διαμέτρου και βάθους 250 μέτρων, 5-6 τόνοι εκρηκτικά τη μέρα, 3100 τόνοι τοξικής σκόνης την ώρα (!!) στον αέρα της Χαλκιδικής ολόκληρης.

Και τα κέρδη αυτής της επένδυσης; Κατά βάση 1300 θέσεις εργασίας που υπόσχεται η εταιρεία ότι θα δημιουργήσει. Μεταλλευτικά δικαιώματα δεν προβλέπονται για τη χώρα μας. Ο χρυσός δεν βγαίνει για την Ελλάδα, όπως ίσως εύστοχα προσπαθεί να δημιουργήσει τέτοιες εντυπώσεις η ονομασία της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός». Είναι Καναδικών συμφερόντων εταιρεία, με συμμετοχή του ομίλου Μπόμπολα. Τα όποια ορυκτά εξαχθούν ανήκουν αποκλειστικά σε αυτούς. Ήρθαν να ρημάξουν, να πάρουν και να φύγουν, αφήνοντας πίσω κατεστραμμένη γη, ρυπασμένη και χωρίς την ικανότητα να αναστραφεί αυτή η κατάσταση.

 Έχει κανείς την αίσθηση ότι θα υπάρξει ξανά τουρισμός, κτηνοτροφία, αλιεία, γεωργία σε αυτόν τον τόπο; Έχει νόημα να μιλάμε για μελισσοκομία σε Χαλκιδική και Θάσο ή ευρύτερη Μακεδονία; Τη μεγαλύτερη έκπληξη επιφύλασσε η επόμενη μέρα της Διημερίδας οπότε διοργανώθηκε επίσκεψη στη θέση των Σκουριών προκειμένου να αποκτήσει το ακροατήριο δική του άποψη για το μέγεθος της καταστροφής, στο βαθμό βέβαια που μπορείς να προσεγγίσεις μιας και πλέον πρόκειται για προτεκτοράτο της εταιρείας με αισθητή (διακριτική ομολογουμένως πιθανόν λόγο της παρουσίας των ανεξάρτητων συλλόγων από όλη την Ελλάδα) παρουσία της αστυνομίας πίσω και μπροστά από το συρματοπλεγμένο δάσος.
ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

• Γιατί κάθε ώρα εξόρυξης θα παράγονται 3116 τόνοι σκόνης (25.000 τόνοι το οκτάωρο!!). Η σκόνη αυτή θα είναι επιβαρημένη με θειούχες ενώσεις βαρέων μετάλλων, αρσενικό, κάδμιο, χρώμιο κ.ά και
με ευνοϊκό άνεμο θα μεταφέρεται σε αποστάσεις σ’ όλη τη Χαλκιδική, τη Θάσο και ασφαλώς τη Θεσσαλονίκη.

• Γιατί η σκόνη αυτή θα καλύψει το έδαφος, το νερό, τα φυτά και τις μελιτώδεις εκκρίσεις του πεύκου. Με τη σκόνη αυτή τα αυτοφυή φυτά δεν θα μπορούν να φωτοσυνθέσουν, να παράγουν νέκταρ και γύρη, να πολλαπλασιαστούν και να επιζήσουν. Ο εργάτης στο πεύκο επίσης κινδυνεύει να εξαφανιστεί είτε από την άμεση κάλυψή του από τη δηλητηριώδη σκόνη, είτε με την ξήρανση των πεύκων.

• Γιατί εάν ο εργάτης του πεύκου καταφέρει να επιζήσει, το μελίτωμα το οποίο θα παράγει θα είναι ρυπασμένο από τη σκόνη. Η ρύπανση του μελιτώματος είναι εντονότερη γιατί εκτίθεται πολύ περισσότερο από το νέκταρ το οποίο προστατεύεται από την στεφάνη του άνθους. Έτσι, εάν οι μέλισσες καταφέρουν να συλλέξουν το μελίτωμα, το προϊόν που θα προκύψει θα είναι υποβαθμισμένο ποιοτικά και οι Έλληνες μελισσοκόμοι θα χάσουν μια εξαιρετική μελισσοκομική νομή. Η δυσφήμιση και μόνο είναι αρκετή για να καταστρέψει τη σοδειά ή και ολόκληρο τον κλάδο.

• Γιατί η ρύπανση του αέρα, της τροφής και του νερού θα δημιουργήσει μεγάλες απώλειες από άμεσες και έμμεσες δηλητηριάσεις στις μέλισσες,

• Γιατί η ρύπανση θα έχει ως αποτέλεσμα την κάλυψη των οσμητικών μονοπατιών που χρησιμοποιούν οι μέλισσες για να εντοπίσουν την τροφή τους και άρα αδυναμία συλλογής τροφών, συρρίκνωση των πληθυσμών των μελισσών και μεγάλες απώλειες.

• Γιατί τα αυτοφυή και καλλιεργούμενα φυτά τα οποία αναπτύσσονται σε εδάφη ρυπασμένα με βαρέα μέταλλα, προσλαμβάνουν και συσσωρεύουν τα μέταλλα στους ιστούς, στο νέκταρ και στη γύρη. Όταν οι μέλισσες συλλέξουν και μεταφέρουν το επιβαρυμένο νέκταρ ή την γύρη στην κυψέλη, τα προϊόντα τους ρυπαίνονται, ο γόνος τους δηλητηριάζεται, οι πληθυσμοί τους συρρικνώνονται και τέλος ολόκληρο το μελίσσι χάνεται.

• Γιατί η μεταλλευτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική θα καταπονήσει τα μελίσσια (έλλειψη τροφής
και νερού, ρύπανση του αέρα, της τροφής και γενικά του περιβάλλοντος, δηλητηριάσεις) γεγονός
που θα προκαλέσει εξάρσεις σε ασθένειες των μελισσών όπως οι Σηψιγονίες, η Ασκόσφαιρα και η Νοσεμίαση. Το γεγονός αυτό θα δημιουργήσει ιδιαίτερα μεγάλα προβλήματα, γιατί δεν προβλέπεται για τις ασθένειες αυτές η χρήση θεραπευτικών σκευασμάτων. Παράλληλα λόγω του ότι στη Χαλκιδική συσσωρεύεται μεγάλος αριθμός μελισσιών, οι ασθένειες διασπείρονται πολύ γρήγορα από μελισσοκομείο σε μελισσοκομείο και από περιοχή σε περιοχή.

• Γιατί η αποψίλωση δασικής βλάστησης σε έκταση 2000 στρέμματα και η απόθεση φυτικής γης θα καταστρέψει την υπάρχουσα βλάστηση στην περιοχή απόθεσης. Θα επηρεάσει επίσης αρνητικά άλλα είδη εντόμων επικονιαστών όπως είναι τα διάφορα είδη αγρίων μελισσών των οικ. Αpidae, Anthophoridae, Megachilidae, Halictidae, Colletidae και άλλα τα οποία κάνουν τις φωλιές τους στο έδαφος. Μαζί με τις αγριομέλισσες θα εξαφανιστούν δεκάδες φυτά, των οποίων η επικονίαση εξαρτάται αποκλειστικά από τα έντομα αυτά.

Έκκληση προς τους μελισσοκόμους της Χαλκιδικής

Κάνουμε έκκληση στους συναδέλφους μελισσοκόμους ιδιαίτερα τους μελισσοκόμους της Χαλκιδικής να αφυπνιστούν. Η μελισσοκομία μας, η μελισσοκομία που πρώτος δίδαξε ο Σταγειρίτης Αριστοτέλης κινδυνεύει να καταστραφεί. Μαζί μ’ αυτήν, κινδυνεύουν όσα καταφέραμε εμείς, οι πατεράδες μας, οι παππούδες μας, οι παππούδες των παππούδων μας και οι πρόγονοί μας.

 Η αδράνειά μας είναι εγκληματική. Εγκληματική για το περιβάλλον, εγκληματική για τις μέλισσες, εγκληματική για τις επόμενες γενεές μελισσοκόμων. Δεν είναι δυνατό να συντελείται τέτοιο ανοσιούργημα και οι μελισσοκομικοί συνεταιρισμοί και σύλλογοι της Χαλκιδικής και της Θάσου να απέχουν από οποιανδήποτε εκδήλωση, διαμαρτυρία ή έστω αρνητική τοποθέτηση και να σιωπούν. 

Δεν είναι δυνατό οι μελισσοκομικοί συνεταιρισμοί της Χαλκιδικής, οι οποίοι επιδοτήθηκαν για δενδροφυτεύσεις από το ΥΑΑΤ, να κλείνουν τα μάτια όταν την ίδια στιγμή αποψιλώνονται τα δάση της Χαλκιδικής, μολύνεται το νερό και ο αέρας και η περιοχή τους μετατρέπεται σε χαβούζες αποβλήτων.

Πώς μπορεί κανείς να εφησυχάζει όταν ο τόπος που γεννήθηκε, μεγάλωσε, ο τόπος που τον τρέφει και τον στηρίζει καταστρέφεται και γίνεται βορά στα ξένα συμφέροντα; Οι μελισσοκόμοι δεν μπορούν να γίνουν μεταλλωρύχοι. Έχουν μάθει να ζουν πάνω από τη γη, να προστατεύουν το περιβάλλον, να αναπνέουν τον αέρα του βουνού και να πίνουν το καθαρό νερό του.

 Έχουν μάθει να κυκλοφορούν ελεύθερα στα βουνά χωρίς φράγματα, συρματοπλέγματα και περιορισμούς. Οι μελισσοκόμοι της Χαλκιδικής επιτέλους θα πρέπει να αντικρύσουν την πραγματικότητα και να δουν ξεκάθαρα την καταστροφή που έρχεται.

Πηγή : Ορεινή Μέλισσα & περιοδικό  Μελισσοκομική Επιθεώρηση


Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

 1. Η καταστροφή της Μελισσοκομικής Χαλκιδικης και Θάσου θα μας απαλλάξει και από το σκανθάρι μια και δεν θα έχουμε ποια μέλισσες. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να δούμε και όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ας παει καποιος να διαμαρτυρηθει να δει για ποτε θα τον μπλεξουν κι αυτον.
  Πολυ μεγαλα συμφεροντα. Ουτε κοσμο υπολογιζουν ουτε τιποτε. Μονο χρημα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εδω κοψανε συνταξεις και μισθους και δεν ανοιξε ρουθουνι και εσυ μας λες για καποια ορυχεια και κατι για δηλητηρια καπου μακρια! Δεν μας ενδιαφερει το mega μην κλεισει και δεν μπορουμε να δουμε πρετεντε και τουρκικα! 400 χρονια σκλαβοι δεν ηταν τυχαιο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μην αναπαράγεις άρθρα για να προκαλείς εντυπώσεις είσαι ένας απλός μπλοκερ και μάλιστα ερασιτέχνης περιορισου απλα στα μελισσοκομικα απλά άρθρα αυτο είναι πολιτική και μάλιστα υπέρ της κυβέρνησης . Αν θέλεις να έχεις κόσμο εδω και να σε διαβάζει περιορίσου . Εμάς τους μελισσαδες μας πειράζουν τα ραντιζματα τα νεονικοτινοιδει η βαροα και ο μεγας κίνδυνος το νεοφερτο μικρό σκαθάρι. Όταν τα λύσουμε αυτα να δούμε και τα ρεμάλια τους οικολόγους των πόλεων που μόνο παχιά λόγια . Δεν είδα κανέναν απο αυτούς μαζί μας για τα προβλήματα που έχουμε εμείς σαν κλάδος που σχετίζεται άμεσα με το περιβάλλον, αντίθετα ολο μέσα στα πολιτικά παιχνίδια είναι μπλεγμένοι τους ενοχλεί το εργοστάσιο χρυσού στη Χαλκιδική, που ήταν τόσα χρόνια .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εχει γελιο παντως...170000000/15/365/24 κανει 1231 τονοι εξορυξης την ωρα τωρα πως θα εχει και 3111 τονους σκονη ταυτοχρονα δεν καταλαβαινω!
  Λεω να ιδρυσω εταιρεια συλλογης σκονης θα εχω μεγαλυτερη παραγωγη απο την εταιρεια εξορυξης!!!!
  Ξυπνατε ρε σας ψοφανε στο ψεμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εκτός από όσα αναφέρουν είναι και το πρόβλημα των ψεκασμών που εκτελούντε καθημερινά με την οικονομική συμμετοχή της χώρας μας. Καιρός να σταματήσουμε την συμμετοχή μας σε αυτό το πρόγραμμα,αρκετά εκατομμύρια θα εξοικονομηθούν και η πατρίδα μας θα σωθεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Είναι νομίζω ντροπή να αναπαράγουμε τέτοια ψεύδη απλά και μόνο για να προκαλούμε εντυπώσεις... όταν έβγαζαν αποφάσεις για ψεκασμούς των πεύκων δεν είδα να γίνεται τέτοια φασαρία... και τώρα ακόμα τόσα προβλήματα που έχουν οι μελισσοκόμοι... Το πρόβλημα τους δεν είναι για μας τους μελισσοκόμους αλλά γι αυτούς που θέλουν να εκμεταλλευτούν τουριστικά την περιοχή, όπου τα τελευταία χρόνια πουθενά δεν μπορούσες να αφήσεις μελίσσια... για μας το ίδιο κακό ήταν και κανείς δεν μίλαγε, τώρα σας έπιασε ο πόνος? και οι φωτογραφίες αυτές είναι ενδεικτικές μελισσιών που πέθαναν από τα ορυχεία? Μην εκμεταλλεύεστε τους μελισσοκόμους για την υπεράσπιση της κυβερνητικής πολιτικής, γιατί οι κυβερνήσεις ποτέ δεν μας βοήθησαν άρα δεν τους χρωστάμε τίποτα!!!! και καλό θα ήταν σε τέτοια μπλοκ να αποφεύγονται πολιτικές και πολιτικοί!!!
  αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί όλοι γράφετε ανώνυμα? Δεν έχετε άποψη και θέληση να την υπερασπιστείτε???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Mairy Pivolou και άλλοι ανώνυμοι, αφού δεν άφορα εσάς τους μελισσοκόμους τότε να πάτε να στηρίξετε τον Μπόμπολα και τους λοιπούς συγγενείς. Άλλωστε αυτός θα αγοράσει το μελί σας και όχι οι άθλιοι που διαμαρτύρονται για την οικολογική καταστροφή και για την ίδια τους τη ζωή. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί σαν και εσάς σε αυτή τη χωρά, η ευαισθησία τους εξαντλείται στα του οίκου τους και ας καίγεται το σύμπαν γύρω τους. Και είναι αυτοί οι ίδιοι που ψήφιζαν για χρόνια τα γνωστά καθίκια που μας οδήγησαν εδώ.
  Άλλα πόσο δίκαιη είναι η ζωή με αυτούς τους ανθρώπους! Γιατί, όπως είπε κάποιος, "όποιος ενδιαφέρεται μόνο για τον κώlο του κάνει μια ζωή του κώlου"! Περαστικά σας λοιπόν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Κάθε άνθρώπος είτε ειναι απλός blogger ειτε όχι έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του. Αν θέλετε να πολιτικόποιησετε ή για να ειμαστε πιο ακριβεις να κομματικόποιησετε το θέμα έχω να σας ενημερώσω ότι πορείες και διαμάρτυρίες κατα της εξόρυξης γινονται τουλάχιστον απο το 2012.Αν στον δικό σας μικρόκοσμο δεν είχαν φτάσει τα νέα, πολύ κακό για σας. Ισως θα πρεπει να αναθεωρήσετε τις πηγες απο τις οποιες ενημερώνεστε.
  Το να διαμαρτύρεσαι και να εναντιώνεσαι στην αποψιλώση ενός ολόκληρου δάσους και σε μια τετοιου μεγέθους οικολογική
  καταστροφή δεν είναι πολιτική αλλα υποχρέωση όλων και μας αφορά όλους.Η καταστροφή δεν ξεκιναει απο την τουριστικη Χαλκιδικη αλλα απο την ορεινή και δεν θα επηρεασει μόνον την Χαλκιδική αλλα όλη τη Μακεδονία.Θα επηρεάσει όχι μονον αυτή τη γενιά αλλά και όλες τις υπόλοιπες.Οι απλουστευσεις του τύπου "αφορα τον τουρισμο" και "ειναι μακριά απο μας" σε συνδιασμο με την νοοτροπιά "μακρια απο τον .... και όπου θέλει ας είναι" εχουν
  επιτρέψει να γίνουν τα μεγαλύτερα εγκλήματα.
  Κοιμηθειτε ήσυχοι λοιπόν εσεις οι μελισσαδες ή μαλλον καλυτερα
  κατόχοι κυψελών και όχι μελισσοκομοι,που θεωρείτε οτι το προβλημα σας ειναι μονον τα ραντισματα , η βαρροα και
  το σκαθάρι.Σε λιγο καιρό δεν θα υπάρχουν ανθοφορίες, δεν θα υπάρχουν μέλισσες οπότε όλα σας τα προβλήματα θα έχουν
  λύθει.Για λιγα ευρώ τα παιδια μας θα μεγαλώσουν μεσα στα δηλητηρια, χωρίς νερο σε μια ερημωμένη γη.
  Καλη ανάγνωση
  http://www.exandasdocumentaries.com/documentaries/chronologically/2012-2013/330-xrysos-sta-xronia-tis-krisis-o-thisavros-tis-kassandras

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. warwod war... κατ' αρχήν δεν ξέρεις τι ψηφίζουμε, αλλά όποιον και να ψηφίζαμε καθίκι ήταν όπως και αυτοί που ακολουθείς εσύ... γιατί από τη γλώσσα σου και μόνο φαίνεται με ποιους είσαι... μόνο εσείς βρίζετε αυτούς που δεν συμφωνούν μαζί σας... Ζωή του κώλου ζεις εσύ λοιπόν, και όχι εμείς που τρέχουμε όλη μέρα για να βγάλουμε το μεροκάματο και με τον Μπόμπολα είστε εσείς μόλις σας δώσει λίγη σημασία, εγώ δεν έχω ούτε τηλεόραση αγαπητέ μου και ούτε με ενδιαφέρει να δω, δεν είδα τον αρχηγό σας όμως να αποφεύγει τα κανάλια του Μπόμπολα όλο εκεί τριγυρίζει... Άλλωστε αν ήξερες να διαβάζεις θα έβλεπες πως δεν είναι θέμα συμπαράστασης, απλά διαφωνίας, εσύ πιστεύεις αυτούς που θέλεις και εγώ αυτούς που θέλω, και αυτό πηγαίνει και στην κυρία Αντωνια Κουτσουβα η οποία το μόνο που δεν μας είπε είναι πως θα χαθεί η Ελλάδα από το χάρτη... Και επειδή όπως φαίνεται δεν είναι μελισσοκόμος, να ρωτήσω κυρία μου εσείς σταματήσατε την δουλειά σας? παραιτηθήκατε για να αγωνιστείτε για το περιβάλλον? εμείς λοιπόν οι μελισσοκόμοι γιατί να σταματήσουμε να ενδιαφερόμαστε για αυτά που μας αφορούν?... και όσοι από μας τους μελισσοκόμους συμφωνούν με όλα αυτά τα τραγικά που λέτε είναι ελεύθεροι να έρθουν να σας συμπαρασταθούν, οι υπόλοιποι γιατί πρέπει να στερούνται του δικαιώματος να διαφωνούν?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. δε πειράζει ορε πατριώτες .Νεα δημοκρατία - ΠΑΣΟΚ - ΚΚΕ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΠΟΤΑΜΙ - ΛΕΒΕΝΤΗΣ , και κατόπιν ΟΙ ξεπουλημένοι της κυβέρνησης τρέχουν πίσω από τα λεφτά της εταιρείας .Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής ψηφίζουν αυτά τα κόμματα που τους κοροϊδεύουν .Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής της θασου , των Σερρών , της Καβάλας θα χάσουν τις δουλειές τους αλλά μια χαρά θέλουν την ανάπτυξη της χώρας με τις επενδύσεις αποικιακού χαρακτήρα .Όλοι αυτοί οι κάτοικοι μαζί με ΕΜΕΝΑ ΠΡΩΤΟ , κάθονται στο καναπέ τους και περιμένουν τη σωτηρία από τους άλλους .Μήπως ήρθε η ώρα να πάρουμε πρωτοβουλίες για να σώσουμε τις δουλειές μας , την υγεία μας , ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ;;;;;;;


  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!