Widget Recent Post No.

Το ανεπεξέργαστο μέλι είναι φάρμακο όχι αυτό από το σούπερ μάρκετ!!!
Βρείτε ντόπιους μελισσοκόμους και αγοράστε αγνό μέλι διότι είναι φάρμακο. Σύμφωνα με νέες έρευνες έχει αντιβιοτικές αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, ελιξήριο μακροζωίας για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αγοράστε αγνό ανεπεξέργαστο μέλι και όχι αυτό που κυκλοφορεί αλυσίδες των σούπερ μάρκετ!

Για αιώνες, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν ακατέργαστο μέλι για την καταπολέμηση των λοιμώξεων, αλλά οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα καταλάβει τι του δίνει αυτές τις απίστευτες αντιμικροβιακές ιδιότητες. Μια νέα ανακάλυψη όμως ερχεται να αλλάξει ριζικά τα μεχρι τώρα δεδομένα...

Τώρα μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Lund στη Σουηδία, έχει εντοπίσει μια μοναδική ομάδα από 13 βακτήρια του γαλακτικού οξέος (LAB) που προέρχονται από το στομάχι των μελισσών, και βρίσκονται στο φρέσκο μέλι, το οποίο έχει μια εντυπωσιακή ικανότητα για την καταπολέμηση παθογόνων.

Τα ζωντανά αυτά βακτήρια παράγουν ένα αριθμό ενεργών μικροβιακών ενώσεων, όπως υπεροξείδιο του υδρογόνου, τα λιπαρά οξέα και κάποια αναισθητικά, που μπορούν να σκοτώσουν άλλα επιβλαβή βακτήρια. Δυστυχώς, μα το μέλι που αγοράζουμε στα καταστήματα έχει υποστεί επεξεργασία και μαζί με αυτό και τα LAB που περιέχει υποβάλλονται σε επεξεργασία. Όμως οι ερευνητές πιστεύουν ότι τώρα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στη αντιβιοτική αντίσταση του οργανισμού μας.

Η ομάδα δοκίμασε τα βακτήρια αυτά της μέλισσας στο εργαστήριο, κατά των στελεχών των παθογόνων που προκαλούν σοβαρές λοιμώξεις στον άνθρωπο, συμπεριλαμβανομένων των ανθεκτικών στη μεθικιλλίνη Staphylococcus aureus (MRSA), η οποία μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις θανατηφόρα Staph. Τα εντυπωσιακά αυτά αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο International Wound Journal.

Οι επιστήμονες ανάμειξαν το LAB με μέλι και το εφάρμοσαν άμεσα σε άλογα που είχαν πληγές που δεν μπορούσαν να επουλωθούν και που ήταν ανθεκτικές σε άλλες θεραπείες. Μετά τη χρήση του μείγματος μελιού - βακτήρια, όλα τα τραύματα επουλώθηκαν πλήρως.

Μέχρι στιγμής, τα βακτήρια της μέλισσας έχουν δοκιμαστεί σε ανθρώπους μόνο στο εργαστήριο, έτσι δεν ξέρουμε αν θα είναι εξίσου αποτελεσματικό για τις ανθρώπινες πληγές, αλλά τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρα.

Η ομάδα εξήγησε σε δελτίο Τύπου ότι πιστεύει πως τα LAB είναι τόσο ισχυρά, επειδή παράγουν ένα ευρύ φάσμα ουσιών, οι οποίες αλλάζουν ανάλογα με αυτά του παθογόνου που καλούνται να καταπολεμήσουν.

"Τα αντιβιοτικά είναι συνήθως μία δραστική ουσία, αποτελεσματική ενάντια μόνο σε ένα στενό φάσμα βακτηρίων», δήλωσε ο Tobias Olofsson - ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης - σε ένα δελτίο τύπου.

"Όταν χρησιμοποιούνται ζωντανά, αυτά τα 13 βακτήρια του γαλακτικού οξέος, παράγουν το σωστό είδος των αντιμικροβιακών ενώσεων, όπως απαιτείται, ανάλογα με την απειλή. Φαίνεται ότι αυτά έχουν εργαστεί αποτελεσματικά για εκατομμύρια χρόνια για την προστασία της υγείας των μελισσών ενάντια από άλλους επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Ωστόσο, τα τυποποιημένα-επεξεργασμένα μέλια της αγοράς δεν περιέχουν ζωντανά βακτήρια γαλακτικού οξέος", πρόσθεσε.

Οι ερευνητές θα προχωρήσουν τώρα σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους για να δούνε αν το LAB μπορεί να βοηθήσει τη θεραπεία λοιμώξεων που είναι ανθεκτικές στα αντιβιοτικά.

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

 1. Τι ενωείται λέγωντας ότι "έχουν υποστεί επεξεργασία"? Δηλαδή τι τα έχουν κάνει τα μέλια αυτά?

  Αν χρησιμοποιήσουμε μαχαίρι ατμού το οποίο ζεσταίνει και το μέλι αυτό θεωρείται ότι καταστρέφει αυτά τα βακτήρια?

  Κώστας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εννοούμε την θερμική επεξεργασία , το μαχαίρι ατμού δεν καταστρέφει το μέλι.

  Φιλικά

  Χάρης Σταμάτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. γιατί τα μέλια του σουπερ μαρκετ που ελέγχονται κάθε μέρα και είναι επώνυμα είναι σκάρτα, ενω το χυμα του μελισσοκομου, που δεν ελεγχεται από κανένα είναι καλά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έχουν ελεχθεί πολλές φορές μέλια του σουπερ μαρκετ απο τον ΕΦΕΤ και βρήκαν πολλές καρκινογόνες ουσίες και σύνθεση που δεν έχει καμία σχέση με μέλι. Οι μεγάλες εταιρίες πληρώνουν τις αποζημειώσεις και επανακυκλοφορούν τα προιόντα τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. καρκινογόνες ουσίες στο μέλι; Ποιές και πότε έγινε αυτό;
  και γιατί να τις βάζουν οι εταιρείες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δεν μπορώ να ονοματίσω εταιρίες η να σου πω συγκεκριμένα γεγονότα. Παρακολούθα τις ανακοινώσεις τους και τα αποτελέσματα απο τους ελέγχους και θα μάθεις. Τα καρκινογόνα υπάρχουν ίσως επειδή το μέλι προέρχεται απο βαρέλια σκουριασμένα απο κίνα βουλγαρία και τριτοκοσμικέ χώρες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. θα μπορούσατε να βάλετε την πηγή αυτών που αναφέρετε? δηλαδή απο που βρήκατε αυτές τις μελέτες ετσι ωστε να διαβασουμε και εμείς?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Καλησπέρα Μάνο. Η ανάρτηση είναι παλιά. δεν θυμάμαι που ακριβώς είχαμε στηριχτεί γι αυτό το άρθρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!