Widget Recent Post No.

Αντί για ΟΡΜΟΝΗ ριζοβολίας............ Μέλι!!!!!!!!!!!!



Όλοι γνωρίζουμε τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει το μέλι για τον Ανθρώπινο οργανισμό. Σήμερα όμως θα μελετήσουμε τα οφέλη που έχει το μέλι σε λίγο διαφορετικούς απο εμάς οργανισμούς. Και αυτοί είναι τα γνωστά σε όλους μας ΦΥΤΑ!!!!!!


Πλήθος στοιχείων , βιταμινών , μετάλλων και αντιμικροβιακών-αντιβακτηριακών ιδιοτήτων διακατέχουν το γνωστό σε όλους μας μέλι που παράγεται απο νέκταρ η μελίτωμα που συλλέγουν οι μέλισσες απο τη ΦΥΣΗ. Ωστόσο θα μπορούσε να πιστέψει κάποιος οτι το μέλι μπορεί να λειτουργήσει ως ορμόνη ανάπτυξης των ριζών ενός φυτού????

Δύο από τα επικρατέστερα πλεονεκτήματα που μας δίνει  το μέλι είναι οι αντισηπτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες του. Και αυτές ίσως θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ασπίδα άμυνας και προστασίας για τα πρώτα στάδια ανάπτυξης ενός φυτού. Όλοι γνωρίζουμε ποσά φυτά χάνουν την ευκαιρία να πάρουν ''ζωή'' και να ριζώσουν επειδή προσβλήθηκαν απο κάποιο μικρόβιο ή μύκητα ο οποιος προσβάλει το ευαίσθητο ριιζικό τους σύστημα με αποτέλεσμα την οριστική θανάτωση τους.

Επίσης ενα πλήθος βιταμινούχων συστατικών και ζακχάρων μπορεί να εφοδιάσει το νέο μας φυτό με δύναμη , έτσι ώστε να αντεπεξέλθει και να επιβιώσει τις πρώτες κρίσιμες μέρες του.




Όμως ας προχωρήσουμε και σε μια πιο επιστημονική ''προσεγγιση''. Το μέλι ουσιαστικά λειτουργεί ως ενας παράγοντας σπερματογένεσης , και ανάπλασης των κυττάρων. Πειράματα διεξήχθησαν και αποδείχθηκε οτι το μέλι εχει τα απαραίτητα ένζυμα τα οποία είναι απαραίτητα για την προστασία και την ριζοβολία  ενός νέου φυτού

Ποιος όμως ειναι ο σωστός τρόπος για να κάνουμε τα νέα μας φυτά μας να ριζώσουν?

Λέγεται οτι ενας  αρκετά αποτελεσματικός τρόπος ειναι να βουτήξουμε τα μοσχεύματα που θέλουμε να ριζώσουν μέσα σε μείγμα που έχουμε ανακατέψει μέλι με νερό ( οχι σε σκέτο μέλι ). Το μείγμα το φτιάχνουμε με ζεστό νερό (για καλύτερη ομογενοποίηση) σε αναλογία 1 μέρος μέλι - 3 μέρη νερό.

Παρακολουθήστε επίσης και την παρακάτω τεχνική ...






Είναι ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσουμε όσα νέα φυτά επιθυμούμε με ενα 100% φυσικο προϊόν , δίχως χημικές ορμόνες και τεχνητές ουσίες. Για εμάς τους μελισσοκόμους είναι μια τεχνική που  μας δίνει την δυνατότητα  να δημιουργήσουμε ''οικονομικά'' και εύκολα τα δικά μας φυτά.

Όσοι μελισσοκόμοι επιθυμούν να εμπλουτίσουν την ελληνική φύση με διάφορα ευεργετικά για την μέλισσα φυτά ,  δεν έχουν παρά να εφαρμόσουν την παραπάνω τεχνική!!!!


orinimelissa.blogspot.com










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια